Не съм лице на опозицията в БСП, искам партията да

...
Не съм лице на опозицията в БСП, искам партията да
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Не съм лице на опозицията в БСП. Искам партията да бъде голяма отново

Не съм лице на опозицията в Българска социалистическа партия, желая партията да бъде огромна още веднъж, на картата е съществуването на Българска социалистическа партия като политическа мощ, от която нещо зависи.

 

Това съобщи пред българските медии в коридорите на конгреса на ПЕС в Берлин някогашният президент на организацията Сергей Станишев, откакто мина гласуването и за нов водач на европейската левица бе определен някогашният шведски министър председател Стефан Льовен. След 11 години отпред на европейската левица, Станишев отхвърли да се кандидатира за идващ мандат.

 

Станишев бе запитан от медиите с какво ще се занимава оттук насетне:  " Дайте ми малко време. Моят девиз е: " Да създадем Българска социалистическа партия и левицата огромни още веднъж ". Да не е просто присъдружна партия към някоя коалиция. Да бъде фактор, който задава дневният ред на страната, а не просто присъдружна партия към някоя коалиция или към някой, който е по-добър или по- огромен. Това е унизително състояние за Българска социалистическа партия. И, когато Българска социалистическа партия, левицата, е задоволително огромна и мощна, ще има място за всеки. "

 

На въпроса по какъв начин се става толкоз огромна партия, Станишев сподели: " Принципите, които следвах тези 11 години са на почитание към всяка партия, всяка организация - огромна и дребна, към техния подтекст, техните грижи и упования. Освен това, разговор с всяка една от организациите и създаване на тази база на консенсусни политики, които ни водят напред и ни вършат по-силни дружно и всеки самостоятелно по-силен, несъмнено, пречупени през нашите полезности за народна власт, правдивост, взаимност, тъждество. За страдание, в Българска социалистическа партия тези правила през днешния ден не работят. Нито имаме вътрешен разговор, а единствено кавги, нито разговор на открито. Нито имаме създаване на политики, които са безапелационни, тъй че да стимулират хората и да ги натоварват с позитивна страст. "

 

" Не съм лице на опозицията, в Българска социалистическа партия има доста хора, загрижени. Трябва да осъзнаем, че през днешния ден на картата е въобще съществуването на Българска социалистическа партия като политическа мощ, от която нещо зависи ", продължи Сергей Станишев.

 

По мотив на това, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не е в Берлин, медиите желаеха коментар от Станишев. " За страдание, това е поредно държание през последните години. Казвам го с болежка. И това е една от главните аргументи да не се кандидатирам за президент на ПЕС, тъй като нямам зад себе си партия, която е огромна и която е ангажирана с ПЕС. Трудно можеш да играеш тази роля, която се чака от президента на обединената социалдемокрация. Последният път, когато Нинова беше на огромно събитие на ПЕС беше през 2016 година Това приказва задоволително ", сподели той.

 

Заключителният отчет на Станишев на конгреса, на който ПЕС празнува своята 30-годишнина бе посрещнат с овации. Станишев получи и доста дарове от своите съпартийци. Румънските социалдемократи му подариха негов шарж.

 

На конгреса на ПЕС в Берлин вземат участие 33 партии членки, от които 13 са ръководещи или членове на ръководещи обединения.

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР