Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил

...
Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил
Коментари Харесай

Наско Сираков: Не съм комарджия, продадох 60 апартамента

Не съм комарджия, играл съм единствено покер и съм спечелил доста пари. Откъде са приходите ми? Развалих си къщата в Драгалевци, построих 71 жилището и продадох 60. Тези откровения за персоналния си живот и финанси направи притежателят на Левски Наско Сираков в изявление за радио " Дарик ".

Още при започване на гостуването си пред сътрудниците той направи уточнението, че идва по свое предпочитание и желае самичък да си зададе някои неуместни въпроси. Първият от тях беше самобитен отговор на обществените рецензии на част от проведените последователи, че е хазартно подвластен.

" Какъв комарджия съм? Преди 30 години стопирах да заплащам налог публично мнение. Но от 3-4 години се наслушах на доста нелепости по тази тематика. Да разглася, че в никакъв случай не съм бил комарджия. Играл съм единствено покер и съм спечелил извънредно доста пари на тази игра. Имам очевидци. Всичките ми съотборници в Левски и националния тим играеха покер, нямаше какво друго да се прави. Но от 15 години не съм сядал да играя на нищо друго, с изключение на на бридж белот. Мога да си разреша всеки ден до края на живота да играя в казино и да си чешем крастата, само че не ми е прелестно. Понеже доста приказват, в най-скоро време ще потегли с Тони Краус още веднъж по шампионати. Той е заплашителен комарджия. Той върви повече, само че аз съм по-добър ", разяснява Сираков.

Голмайстор №1 в историята на " сините " разкри и от кое място са персоналните му доходи. " Развалих си къщата в Драгалевци и построих 3 блока - 71 жилището. Продадох 60 от тях и внесох в държавната хазна толкоз пари, колкото доста хора не могат и за 5 живота. "

Собственикът на Левски разяснява спора си с част от последователите, както и с някогашния треньор Станимир Стоилов. От фракцията " София Запад " оповестиха, че за идния мач с Берое бранш " Б " на стадион " Георги Аспарухов " ще остане празен в символ на митинг против слабата игра и трите следващи загуби - от Лудогорец (1:5), ЦСКА (0:2) и Черно море (1:3).

" Сектор " Б " няма да бъде затворен. Това, че някой бойкотира, е негов проблем. Секторът е отворен и се продават билети за него. Като виждам отношението на една дребна част от нашите почитатели към генералния спонсор, на който изискуем в голяма степен Левски да го има, не се удивлявам, че няма напор от искащи за спонсори. То не беше горене на палми, плакати, послания... Хора, на които само и единствено можем да сме признателни, тъй като Левски нямаше да го има. Благодаря първо на господин Мило Борисов, че събра храброст да стане общоприет спонсор, и на Тити Папазов, с който отидохме при него и успяхме да го убедим. Ти би ли спонсорирал нещо, в случай че знаеш, че ще те плюят от трибуните и ще те назовават какъв ли не? ", риторично попита Сираков.

" Аз не съм горил никакви мостове. Готов съм на диалог с всеки почитател. Ама да ми идват декември 40 души, от които 20 с маски, и да ми изясняват по какъв начин желали да слушат дружно с медиите, това обикновено ли е? Да заповядат 5 индивида, само че желаят да влязат всички. Няма по какъв начин да стане. "  

" Станимир Стоилов е минало за Левски, той самичък избра да е минало. Оттук нататък - да, нямам контакти с него, а не виждам за какво. Върши си работата в различен тим и друга страна. Имаше мнение за Левски, аз също и моето е друго. Аз не съм направил разделяне, не аз си потеглих, а си потегли Станимир Стоилов. Да сте забелязали спонсорът да се бърка в клуба? Не съм склонен с това нещо. "

Сираков се върна още един път към тематиката със отговорностите на клуба. " Останаха по-малки лихвоносни отговорности към общината. По най-бързия метод ще изплатим и тях. Разбира се, би трябвало да погасим и лихвата, само че към този момент тя не е толкоз страшна. За първи път от 15 години Левски няма лихвоносни отговорности към Национална агенция за приходите. До огромна степен заплаха от банкрут и за лиценза към този момент не съществува. Миналата година всеки ден се трупаше 2500 лв. рента на гърба на тима. Национална агенция за приходите сложи изискването 50 на 50 и за една година. След договаряния 70 на 30 и някогашният изпълнителен шеф, този макроикономист, сподели, че в никакъв случай не би се съгласил и това ще погуби Левски. Година по-късно главницата е погасена. Трябва да плащаме сред 55 и 60 000 лв. към общината в границите на 3 години. Може да ги изплатим и доста по-бързо.

Легендарният голмайстор отхвърли изказванието, че погасяването на главницата към Национална агенция за приходите е напълно с помощта на работата на Станимир Стоилов. " За една година погасихме 10,5 милиона лв. - настоящи и главница. За всички зимни прехвърляния в клуба ще влязат към 3,8 милиона евро. Много огромна част от парите, които са погасени, са и от европейските клубни шампионати, билети и най-много с помощта на почитателите, които са всеки ден в клубния магазин. Трябваше да създадем този напор, не е прелестно да продаваш най-хубавите... Разбира се, Стоилов беше на работа в Левски. И то на добре платена за нашите условия. Вършеше това, за което беше поканен в клуба. В този развой присъединяване и заслуга имат доста хора. Той е един от тях. "

Собственикът отдаде срутва в представянето на терена с късата аварийна пейка. " Като излязат 4-5 съществени играчи от състава, доста дребна опция имаш да реагираш. Отдавам срутва на неналичието на съществени футболисти, на травми - не сме очаквали, че и двамата централни бранители ще се разболеят преди мача с Черно море. В цялостен състав щяхме да изглеждаме по напълно друг метод. В рамките на 9 дни играхме против първия, втория и третия. Едни и същи футболисти, обикновено е да има отмалялост. От физическото положение съм най-доволен от мача във Варна. Имахме прочут срив в държанието на терена още против Славия. Отборът е квалифициран доста добре, това демонстрират проучванията. "

" Разговаряме с Николай Костов. Няма проблем, ще подпишем нов контракт. Имах цялостно доверие и на предходния треньор и не ми е минавало през главата да го променям и след 11 мача без победа. Едно време ги сменях през 3 месеца, в случай че видя, че не си правят добре работата. Не съм се трансформирал в това отношение. Извиних се на Николай Костов, тъй като го бяхме оставили по бели гащи, само че му бях обяснил първоначално какво е финансовото положение и до каква степен ни се простират опциите. На лагера в Турция отидохме с 10 юноши, с цел да се води естествен подготвителен развой. Малките са надарени, само че не могат да носят тази тежест, с която се опитваме да ги товарим. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР