Нe съм изненадан от освобождаването му от поста. За мен

...
Нe съм изненадан от освобождаването му от поста. За мен
Коментари Харесай

Отстраненият шеф на НИМХ: Колегите ми работят по инерция, службата може да се разпадне

Нe съм сюрпризиран от освобождението му от поста. За мен обаче през вчерашния ден беше прекрасен ден, тъй като получих оценка за активността си, по тази причина, че взех страната на сътрудниците. Това сподели в утринния блок на Bulgaria on air проф. Христомир Брънзов, чийто мандат като шеф на Националния институт по метеорология и хидрология през вчерашния ден беше преустановен.
Той посочи, че след неговото освобождение цялото управление на Национален институт по метеорология и хидрология е подало оставка. Национален институт по метеорология и хидрология отсега нататък ще работи по инерция, защото няма заповед за отстраняването ми, няма и назначен мой заместител. Чисто административно не ми е ясно по какъв начин може институтът ще работи в околните дни, съобщи проф. Христомир Брънзов.

Имат три дни период да измислят претекстовете, с които ме отстраняват. Аз споделих истината, а това, че истината за тях е уронване на престижа на Българска академия на науките, не е мой проблем. Очевидно им би трябвало един дисциплиниран шеф, с който да създадат разделянето, а явно мен не ме считат за дисциплиниран шеф, поосочи той.

Бюджетът на Национален институт по метеорология и хидрология би трябвало да се усили. За тази година ни липсваха близо 1,2 млн. лв., с които просто да поддържаме положението все още, а ние желаеме да имаме и някакво развиване. Хората в Национален институт по метеорология и хидрология желаят ясно и изрично решение, тъй като им омръзна да чакат. Ако видят, че мъката с Национален институт по метеорология и хидрология ще продължава, евентуално множеството от тях ще изоставен и ще си търсят работа на друго място. Ако това стане, евентуално Национален институт по метеорология и хидрология ще се разпадне и по-късно ще би трябвало да се дават неведнъж повече средства, с цел да се построява отначало, сподели още проф. Христомир Брънзов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР