Не съм доволен от отговора на , защото това е

...
Не съм доволен от отговора на , защото това е
Коментари Харесай

Иван Иванов: Хубаво е да се запази духът на Халите



" Не съм удовлетворен от отговора на, тъй като това е казионен отговор, когато институциите не желаят нещо да свърша т “, разяснява в „ Преди всички “ Илия Иванов, създател на петицията срещу превръщането на Халите в супермаркет. Събрани са над 8000 подписа.
„ Имотът е частен в действителност, само че в случай че страната има интерес да резервира културното си завещание, във типа в който е, тя може да постави старания. Защото приказваме за обект от национално културно значение.

На поканата на Хоризонт към веригата магазини, които имат желание да вършат огромен магазин в Халите, отхвърлиха коментар по тематиката.

„ Според мен най-важното е, че Халите са били замислени да бъдат базар на търговци на дребно, а не на един търговец. Когато там се разположи една огромна комерсиална верига се губи духа, който те имат “, счита още Иванов.

Въпреки модерните магазини в София,  Централните хали  имат клиенти , на които им харесва да пазарят от магазина.  Пред " Хоризонт " те обявиха, че мястото е отзивчиво и прелестно.  От друга страна търговците на дребно също харесват да работят там, макар, че от известно време постройката западна и загуби своята атрактивност.

Според Иван Иванов би могло, посредством натиска на обществото,  да се запазят Халите в този им тип , като монумент на културата, въпреки и в частни ръце, и биха могли да помолят вложителя да отдръпна желанието си и да отдръпна тази инвестиция. По думите на Иванов даже може да се намерения страната да си откупи този обект.

" Подписите ще ги изпратя на министъра на културата ", сподели още Иванов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР