Не съм била гадже с убития Митко, с Румен се

...
Не съм била гадже с убития Митко, с Румен се
Коментари Харесай

Бившата на Каспъра го брани в съда, свидетел рязко забрави български при разпита

„ Не съм била гадже с убития Митко, с Румен се разбирахме отлично. ” Това сподели пред съда Галя Миланова, която е повода за абсурда сред Румен Александров-Каспъра и Митко Иванов-Емран, който приключи с убийството на втория. То беше осъществено на пазара в етническия квартал „ Столипиново ” на 21 декември 2019 година
Прочетете още
Припомняме, че Галя е имала връзка с Митко, а в следствие и с Каспъра. След като Митко се прибира от Германия, той изискал да си я върне, само че тя отказвала.

Общо 41 свидетели и 12 движимости лица ще бъдат изслушани по делото против Каспъра, упрекнат в убийството на Митко. В днешното съвещание показания дадоха околните на жертвата, както и Галя и баба ѝ.

При съвсем всички разпитани бяха установени основни несъгласия, сред разказите пред съда, и тези дадени в досъдебното произвеждане, което наложи прочитането на показанията, за изясняване на обективната истина. Някои от очевидците даже внезапно забряваха български, когато се стигаше до „ неуместни ” въпроси за по-голяма изясненост.

Първи на скамейката пред арбитър Екатерина Роглекова застанаха част от членовете на фамилията на убития Митко, които са конституирани като частни обвинители по делото.

Разпитът на майката на жертвата приключи бързо, защото тя е била в Германия по време на случая. След нея показания даде братът на убития – Михаил Иванов-Чопъра.

Пред магистратите той описа, че не е бил очевидец при възникването на абсурда сред двамата мъже, само че е видял по какъв начин Каспъра забива кухненския нов във врата на брат му.

„ Бях в магазина да си купя цигари и ракия и видяхме, че някакви хора се карат. Казаха ми, че брат ми се кара с някакво момче, само че когато отидох те към този момент бяха разграничени. Не ги видях да се бият. После брат ми потегли да прескача една сергия, спъна се и падна по очи. Мислех, че другия ще си тръгне, само че той отиде и извади огромен нож от колата. После пристигна и му го заби във врата, завъртя го и го извади. В ръката на брат ми също имаше нов и го изхвърлих надалеч, с цел да няма повече пакост. После видях, че брат ми умира и от там нататък не помня. Бях в потрес ”, описа Чопъра пред съда.

В следствие добави, че той е дръпнал ножа от ръката на Каспъра, тъй като не е желал да стават повече проблеми.

„ Можех и да го оставя на място (б.а. да го убия), само че не желаех. Лежал съм 14 години в пандиза ”, сподели още братът на убития.

След Чопъра показания даде приятелят му, с който дружно са били на пазара в оня миг. Пред магистратите той сподели, че не  е видял Митко да удря Каспъра и не помни обвиненият да е бил в кръв. Точно противоположното обаче е отразено при разпита в досъдебното произвеждане. При констатирането на несъгласията, Емил Юнаков-Аслан внезапно не помни български и стартира да гледа с неразбиране към арбитър Роглекова и в завършек на сметка съобщи, че може и да не помни доста добре.

Истинският ужас настана, когато на скамейката застана 24-годишната Галя Миланова – някогашна другарка на убития и сегашна (в оня момент) на Каспъра.

Пред съда тя няколко пъти съобщи, че не е била гадже с Митко и отбрани Каспъра.

„ Бяхме мъж и жена с Румен 4-5 години и живеехме при майка му. Той е доста добър човек., всички го обичат в махалата. Не съм имала връзка с Митко. Виждала съм го най-вече като съм ходила на посетители при баба ми. Един ден той пристигна и атакува бабата, аз видях от терасата. След като я бутна слязох и му споделих да не ни закача, тъй като имам мъж и не желая да стават проблеми. Той ме удари със пестник и дори ми бутна обеците. Беше пийнал и ни заплаши, че ще ни избие, тъй като има револвер ”, описа Галя пред съда.

В досъдебното произвеждане самата Галя е споделила, че е била гадже с убития, преди да стартира връзка с Каспъра. Сега обаче на няколко пъти отхвърли това свое изказване.

В следствие съобщи, че се е разделила с Румен-Каспъра, тъй като след убийството неговото семейство не я е желало.

Подобни показания даде и бабата на Галя, която показа историята съвсем по същия метод като внучката си.

Бащата на убития Митко обаче твърди, че синът му постоянно ходил при бабата на Галя, когато са били гаджета и ѝ давал пари за медикаменти. Тя обаче не го харесвала и не му давала внучката си за жена.

Следващите очевидци ще бъдат разпитани на 27 октомври.

Историята до абсурда и убийството:

Жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди случая и си бил пристигнал в Пловдив за празниците. След като се прибрал, съумял да се срещне с много другари, излизал с разнообразни компании, забавлявал се. Преди това бил гадже с Галя, само че се разделили. Тя постоянно ходела на посетители на баба си и там се засичали с Митко. В деня преди убийството, те още веднъж се засекли, като той се ядосал и блъснал и нея, и баба й. След това дамата се оплакала на новия си другар. Каспъра отишъл да търси сметка на противника си и избухнал скандал.

Словесната препирня минала във физически конфликт, с замяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.В един миг Каспър намушкал съперника си във врата. Митко умрял преди колата за спешна помощ да пристигна. Очевидно обаче жертвата също е показала експанзия, защото Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, вследствие на навлизане с 10-сантиметров нож.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР