Не съжалявам, че си тръгвам. Това беше най-правилният ход. Така

...
Не съжалявам, че си тръгвам. Това беше най-правилният ход. Така
Коментари Харесай

Христо Хинков не съжалява, че няма да запази поста си след ротацията

Не скърбя, че си потеглям. Това беше най-правилният ход . Така се отваря опция някой различен да поеме щафетата и да продължи започнатото. Това съобщи в ефира на БиТиВи здравният министър Христо Хинков.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се продължат заложените линии на здравната политика. Нужно е да спре изгубването на медикаменти от аптечната мрежа. Подготвили сме ограничения в тази тенденция, акцентира Хинков.

По думите му има напън медикаментите да бъдат изнасяни. Натискът идва от обстоятелството, че те се внасят на прекомерно ниска цена. Зад граница може да се продадат в пъти по-скъпо, посочи министъра.

Хинков уточни, че 409 препарата от 51 групи медикаменти, ориентирани към стават безвъзмездни. Той посочи, че повода за това е, че смъртността от тези болести у нас е най-висока. Здравният министър акцентира, че няма възрастово ограничаване за медикаментите.

По отношение на градежа на той съобщи, че всичко се движи по график . Хинков разясни, че има няколко здания на терена в Горна баня, които би трябвало да се съборят. Той добави и че има подписан контракт с Европейската капиталова банка.

Здравният министър засегна и тематиката за. Той е безапелационен, че въздушната кола за спешна помощ лети безпроблемно. Подсигурили сме екипи, които да летят. Подготвили сме цялата здравна част. Създаваме система за въздушна незабавна помощ, сподели още той.
 Евтини медикаменти изчезват трайно от пазара у нас
Евтини медикаменти изчезват трайно от пазара у нас

Хроничен проблем с дефицита на инсулин регистрира Христо Хинков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР