Не са констатирани тежки нарушения при проверките на училищните автобуси.

...
Не са констатирани тежки нарушения при проверките на училищните автобуси.
Коментари Харесай

Христина Велинова: Не са констатирани тежки нарушения при проверките на училищните автобуси

Не са установени тежки нарушавания при инспекциите на учебните рейсове. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христина Велинова на конференция в Хисаря, оповестиха от пресцентъра на МТИТС.

По време на форума Христина Велинова съобщи, че преди началото на образователната година са тествани всички компании, които ще транспортират деца и възпитаници през новата образователна година. Резултатите демонстрират, че от общо тествани 791 рейса формираните актове са 4, като са издадени 44 наставления. Най-често срещаните нарушавания са липса на аптечка, предпазен триъгълник, а един рейс не е минал механически обзор. „ Проверките ще продължат и пред самите образователни заведения, като инспекторите ще наблюдават дали са изпълнени направените наставления и съблюдават ли се всички условия за транспорт на деца и възпитаници “, сподели още заместник-министър Велинова.

По думите и изключително притеснителна е статистиката за починалите млади водачи. За първите шест месеца на тази година от общо 200 починали 20 са млади водачи, като при 19 повода за произшествието е по виновност на лидера. При 7 от тези случаи е открит алкохол или опиати в кръвта.

В Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията се работи по редица ограничения, уточни заместник-министър Христина Велинова. „ Беше затегнат контролът при провеждането на теоретичните изпити на претендентите за водачи, следва да се усъвършенства контролът при техническите прегледи, както и да се вкарат модерни системи за инспекции на пътя при транспортите на пасажери и товари. Работи се и по надзор и предварителната защита на транспортите на деца и възпитаници “, означи Христина Велинова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР