Не са едно или две имената на сръбски треньори, които

...
Не са едно или две имената на сръбски треньори, които
Коментари Харесай

Сериозно име от Сърбия се оказа фаворит за нов треньор на Левски

Не са едно или две имената на сръбски треньори, които са свързвани с Левски. Оказа се, че " сините " са потърсили още едно огромно име от западната ни съседка, което да поеме тима. 

Освен с Миодраг Божович и Саво Милошевич, от " Герена " са имали диалози и с Марко Николич, написа " Мач Телеграф ". В момента той е без тим, откакто се раздели с Локомотив (Москва) през 2022 година.

Николич има къса кариера на футболист, която свършва след жестока травма. Като треньор обаче може да се похвали с много съществени триумфи. Той първо стартира работа в школата на Рад, а през 2008 година получава късмет да блесне и при мъжете. Така се трансформира в най-младият треньор, който е водил отбор в елита на Сърбия за всички времена. Впоследствие кариерата му минава през Войводина (Нови Сад) и Партизан, където е изненадващо уволнен в миг, в който тимът е преди всичко в класирането и на 1/2-финал за Купата на Сърбия.

Така той поема към чужбина и застава отпред на Олимпия (Любляна). В Словения печели и първата си Купа напролет на 2016 година, което му носи и завръщане в Партизан. Извежда " гробарите " до дубъл, само че не се задържа дълго.

Следващата му дестинация е Унгария, където с Фехервар печели купата още в първия си сезон, а във втория взема Купата на страната. През ноември 2019 година е уволнен, тъй като шефовете считат, че не е спечелил задоволително точки.

През 2020 година поема тим в четвърта страна - Русия. Там стига до още един трофей - Купата на страната през 2021 година, който печели с Локомотив (Москва). Награден е с контракт за 3 сезона, само че не му е писано да го извърши.

Николич е имал достойнството да работи и с двама българи. Това се случва до момента в който е отпред на Партизан, а от там минават Иван Бандаловски и Валери Божинов. Така че той ще е добре осведомен с нравите на родните ни играчи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР