Не проваляйте шанса да сме една от 5-те общини, които

...
Не проваляйте шанса да сме една от 5-те общини, които
Коментари Харесай

Местният парламент в Царево единодушно подкрепи ремонта на градския стадион с 500 хил. лв. от БФС


Не проваляйте шанса да сме една от 5-те общини, които да одобряват футболни шампионати, обърна се кметът Георги Лапчев към общинските съветници

Общинският съвет одобри единомислещо с 11 гласа „ за “ предлагането градският стадион в града да бъде отстъпен за безплатно прилагане на Българския футболен съюз. До позитивното решение се стигна след малко обяснение от страна на кмета на Царево Георги Лапчев. В докладната е записано, че се учредява право на прилагане върху градския стадион на Български футболен съюз за 20 години, с цел да се изпълнят условията на Закона за физическото образование и спорта и БФС, които поемат ангажимент да обновят терена с 500 хиляди лева. С ремонта и обновяването на подготвителния футболен терен БФС и Община Царево имат за цел да обезпечат модерни условия за осъществяване на подготвителен развой по футбол за интензивно занимаващите се с футбол – деца, юноши и девойки от град Царево и от прилежащите обитаеми места на общината.

Всички общини се състезават за този план и единствено 5 ще получат шанса да се възползват, не проваляйте този късмет, обърна се в изявлението си Георги Лапчев, който бе помолен да обясни детайлности по докладната от Димитър Гочев от Българска социалистическа партия.

„ Това е строго регламентирана процедура и тематиката стои на страницата на Община Царево от два месеца. Желанието на Общината е БФС да влага в наша инфраструктура. Стадионът си е наш, не се отдава на концесия, няма такава процедура, приказваме за право на прилагане, което дава правото на БФС при съществуване на събития те да са на наш терен. Искате ли да има шампионати от „ Б група “ на стадиона в Царево “, попита риторично кметът на Царево.



Ще бъдем една от петте задания в страната по тази тематика, а това е коствало доста сила и труд, добави той.



„ Влиза се обаче в едно говорене – за какво нямаме повече информация. Цялата информация, която Ви е нужна – заповядайте при мен в Общината и попитайте, в докладната попада нужната такава, тя не може да бъде доклад. А птичката, в случай че я хванеш, хванеш, в случай че не – отлита. Не влизайте в непотребното говорене какво хубаво е да има още малко информация “, прикани още един път Георги Лапчев.

Поради политическата конюнктура в страната никой не знае дали ще успеем да осъществяваме сходен план, само че този Общински съвет би трябвало да работи като едно, когато се касае за планове, от които Общината ще завоюва, изясни кметът на Царево.

„ Мечтая си да сме един от петте, тъй като в случай че на следващия ден имаме мач, който да се организира на нашия стадион, какво оферирате, да им желаеме наем ли – те просто няма да дойдат. Трябва да сътворяваме благоприятни условия, с които да привличаме такива събития “, сподели още градоначалникът.

Той дефинира от трибуната на локалния парламент като неистини изказванията на общинския консултант Емил Пейчев в обществените мрежи по тази тематика. Независимият общински консултант бе в зала при започване на съвещанието, само че по време на дебата и гласуването по точката не присъстваше.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР