Не приемам тона на министър-председателя, който е на принципа разделяй

...
Не приемам тона на министър-председателя, който е на принципа разделяй
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Не приемам тона на министър-председателя, който е на принципа „разделяй и владей“

„ Не одобрявам тона на министър-председателя, който е на правилото „ разделяй и владей “, насъскване на едни групи аграрни производители против други. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на митингите на земеделските производители.Тя чака ръководещите да чуят претекстовете на земеделците.

Вицепрезидентът посочи проблемите и с реализирането на „ Зелената договорка “, която е главен проблем за производителите в Западна Европа.

„ Проблеми има и за страни като нашата във връзка с безмитния импорт с Украйна “, акцентира Йотова.

Според нея би трябвало да се проучват проблемите и да се намерят най-хубавите решения.

„ Защото би трябвало да забележим по какъв начин ще бъде регламентиран пазарът с вноса от страни отвън Европейски Съюз, защото европейското земеделие става неконкурентоспособно, в случай че се спазят всички регулации. Тук не е въпросът кой какъв брой пари е получил, кой какво е приключил, кой за какво стачкува тъкмо в навечерието на ротацията. Прощавайте, за мен това беше най-смешният мотив, а фактически да защитим интереса на българските земеделци “, безапелационна е Йотова.

„ Не одобрявам тона на министър-председателя “

„ Още повече ние сме в дълг към тях. При подписването на контракта за Европейски Съюз бяха направени основни пропуски, резултатите от които виждаме през днешния ден “, означи вицепрезидентът.

Според Йотова в този момент е времето, откакто се премисли цялата селскостопанска политика, и на европейско равнище да бъдат предпазени ползите на българските земеделци.

„ Финансирането може да е инструмент сега, само че то не може да бъде дълготрайна мярка тогава, когато политиките са сбъркани. Те всякога ще изискват все ново и ново финансиране, сподели Йотова.

„ Най-малкото, когато идващият път земеделският министър отиде при своите сътрудници в Европа, той би трябвало да приказва с гласа на тези в Европа, които слагат въпроса за новата селскостопанска политика оттук насетне по какъв начин тя ще бъде осъществена, тъй като сме изправени при разнообразни условия от момента, в който са взети решенията във връзка с нея “, добави Йотова.

Тя посочи, че приказва за това по какъв начин ще бъдат субсидирани земеделските производители оттук насетне, тъй като в Европа се стопират дотациите, които в допълнение се даваха за дизелови горива. Заради „ Зелената договорка “ е неразрешена използването на разнообразни хербициди, пестициди и така нататък, които в допълнение оскъпяват производството.

Запитана за задържания чиновник на Министерство на вътрешните работи по обвиняване в шпионаж вицепрезидентът сподели, че няма по какъв начин да разяснява, тъй като няма информация. Вчера имаше акции в ГДБОП и ДАНС.

Вицепрезидентът разяснява, че е от извънредно значение сигурността на България и на българските жители.

„ Сигурност, на първо място за нас, а по-късно и да изглеждаме задоволително мощни и сигурни, и постоянни в лицето на нашите европейски сътрудници. Нека да не забравяме, че Европейски Съюз е на първо място пространство на сигурност “, сподели още тя.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР