Не предвиждаме цялостно затваряне на училищата засега. Целта ни е

...
Не предвиждаме цялостно затваряне на училищата засега. Целта ни е
Коментари Харесай

На 15 октомври би трябвало да има по-голяма яснота кога се затварят цели училища заради коронавируса

Не предвиждаме изцяло затваряне на учебните заведения към този момент. Целта ни е най-много присъствено образование до края на годината. Най-големите компликации чакаме в дните на грипните вируси. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинг след днешното съвещание на държавното управление.
По думите му, дневно с ковид в цялата страна излизат публично по 5-6 случая с възпитаници и също толкоз с учители. Към днешна дата, с доказани проби за ковид са 162 възпитаници и 159 учители. 4,7 на 1000 са карантинирани, добави министърът.
 Две учебни заведения и детска градина в Старозагорско със случаи на коронавирус  Две учебни заведения и детска градина в Старозагорско със случаи на коронавирус 
Дванайсетокласник от Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Христина Морфова “ и единайсетокласник от Профес...
Здравният министър Красимир Ангелов добави, че на постоянния брифинг за обстановката с ковид на следващия ден, 15 октомври, ще бъде показан обстоен разбор при какви условия и каква заболеваемост ще се затварят учебни заведения, вероятно в цялостен град и надлежно и други планувани ограничения при постигане на избрани прагове на заболеваемост.
Същевременно Красимир Вълчев изясни, че на днешното съвещание на държавното управление е взето решение да бъдат изхарчени 14 млн. лв. за закупуване на 16 000 портативни компютри. 12 000 ще са за възпитаници, 4000 – за учители. Вълчев не изясни навръх какъв принцип ще се прави разпределението, само че щели да се гледат поръчки по учебни заведения. Той посочи, че няма метод с тези 16 000 портативни компютри да се покрият всички потребности, само че добави, че ще има още 80 000 такива компютри по програмата ReactEU – един от инструментите за отговор на коронакризата на Европейски Съюз. Там обаче нещата ставали по-бавно.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР