Не предвиждаме единна инстанция за противодействие на фалшивите новини, въвеждане

...
Не предвиждаме единна инстанция за противодействие на фалшивите новини, въвеждане
Коментари Харесай

Мария Габриел: ЕС няма да има инстанция за противодействие на фалшивите новини

Не предвиждаме единна инстанция за противопоставяне на подправените вести, въвеждане на цензура или отделяне на " министерство на истината ". Това съобщи еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел на конференция при представянето на отчет на специалисти за битка с дезинформацията.

Габриел означи, че на основата на отчета на 25 април се планува Европейската комисия да показа оферти, свързани с разпространението на подвеждаща или погрешна информация. По нейните думи измежду главните цели са обезпечаването на повече бистрота за източниците на информациите и финансирането на средствата за информация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Еврокомисарят добави, че нужните стъпки би трябвало да бъдат подхванати бързо, още повече, че до изборите за Европейски парламент следващата година остават едвам 15 месеца. Решенията са вероятни, би трябвало незабавно да действаме, добави тя. Габриел посочи, че множеството европейци виждат подправените вести като опасност за демокрацията и мотив за уронване на доверието в медиите. Резултатите от изследването на публичното мнение, съгласно които 90 на 100 от европейците са се сблъсквали с подправени вести, са тревожни, разяснява еврокомисарят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР