Не правя циркове, а си върша работата. Освен това не

...
Не правя циркове, а си върша работата. Освен това не
Коментари Харесай

Хинков уволнява шефа на Пирогов, за да не обвинен в безстопанственост

Не върша циркове, а си правя работата. Освен това не може всички професионални решения на човек, който е на пост като този, който аз заемам, да бъдат съгласувани с политически водачи. Това съобщи пред bTV здравният министър по отношение на решението му да уволни шефа на " Пирогов " Валентин Димитров.

" Има решения, които са ми повелени от закона и аз ги съблюдавам. В противоположен случай аз самият съм под ударите на закона. Ако аз не вземе тези решения във връзка с проблема с " Пирогов ", мога да бъда упрекнат в занемареност, по тази причина и върша този ход ", изясни дейностите си Хинков

Той добави, че, в случай че това някакви проблеми основава от политическо естество, той не може да ги реши и нямало по какъв начин да въздейства на тези процеси.

Запитан за реакцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи против уволнението на шефа на незабавната болница той разяснява: " Директорът на " Пирогов " е единствено този проблем ", който демонстрира, че " Пирогов " не е инцидентно място и че фактически там явно се преплитат някакви ползи. "

" Аз съм бил 10 години в " Пирогов ", аз съм остарял пироговец. Мога да ви кажа, че " Пирогов " през другите форми на ръководство още преди 89-та година, аз помня това време, тъй като тогава съм работил там - " Пирогов " беше една сериозна стратегическа болница. Постепенно обаче през годините, изключително последните 10-15 години, " Пирогов " западна доста като болница ", сподели още здравният министър.

По думите му доста лекари са напуснали болничното заведение и лечебното заведение би трябвало да бъде подкрепено и да не се разрешава да продължава напускането на медици. Това било последната капка, която го предиздвикала дефинитивно да вземе решение за промяна на шефа на болничното заведение, тъй като той е индивидът, който подписва документи от името на лечебното заведение и носи отговорност, когато става дума за публични поръчки.

Христо Хинков цитира и данни одитния отчет за " Пирогов ", съгласно които Валентин Димитров е упълномощил 3 публични поръчки за доставка на здравна инсталация, всяка от които е на стойност над 70 000 лева без Данък добавена стойност, без координиране с Министерството на здравеопазването. Освен това е направил социална поръчка за подготвяне и ежедневна доставка на храна за пациенти посредством директно договаряне на планирана стойност 998 000 лв. без Данък добавена стойност. От 2022 го 2023 година от " Питогов " са поети и отговорности за осъществяване на разноски за доставка на медицински консумативи 1 143 000 лева по фактури. без подписани контракти и извършени публични поръчки.

Здравният министър беше безапелационен, че това са тежки нарушавания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР