Не правя циркове, а си върша работата. Не може всички

...
Не правя циркове, а си върша работата. Не може всички
Коментари Харесай

Хинков за казуса „Пирогов“ пред bTV: Не правя циркове, а си върша работата

„ Не върша циркове, а си правя работата. Не може всички професионални решения на поста, който аз заемам, да бъдат съгласувани с политически водачи “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков във връзка абсурда към промяната на шефа на болница „ Пирогов “ .

Здравното министерство в профил шефа на болничното заведение, а ГЕРБ разгласи, че стопират да поддържат закони, импортирани от държавното управление

След като на 5 декември стана ясно, че Министерството на здравеопазването е направило рокада в незабавната болница, от ГЕРБ заплашиха, че повече няма да поддържат в Народното събрание планове на държавното управление и блокираха приемането на бюджета на страната за 2024 година В резултата на това министърът на финансите и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ разгласи през вчерашния ден че Хинков би трябвало да подаде оставка, тъй като „ блокира страната “.

Денков явно не взема решенията. Някой различен ги взима, уточни Десислава Атанасова

„ Ако не взема тези решения във връзка с проблема „ Пирогов “, може да бъда упрекнат в занемареност. Затова върша този ход. Това, че това обърква някакви сметки и основава проблеми от политическо естество, аз не мога да го реша “, разяснява министърът на опазването на здравето.

Според една от констатациите, болничното заведение е на минус

Като образец за нарушавания на настоящия шеф на лечебното заведение доктор Валентин Димитров той даде три публични поръчки за здравна инсталация, всяка за над 70 000 лева, без да е осъществено наложителното координиране с Министерството на здравеопазването.

Очаквайте детайлности!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР