Не познавам Красимира Трифонова, прочетох в медиите, че през 2008

...
Не познавам Красимира Трифонова, прочетох в медиите, че през 2008
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Не познавам Красимира Трифонова, но очевидно тя е конфликтна личност

Не познавам Красимира Трифонова, прочетох в медиите, че през 2008 година е отпътувала за Тайланд. Разбирам, че по-късно не е имала други мандати. Това сподели някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин.

„ Не е имало напън за назначението на Трифонова като дипломат. Тя е отишла там, когато е имало различен началник на задачата ”, уточни той. Според него няма процедура консулът да стане дипломат в една страна.

„ Познавам дипломат Камен Величков от доста години. Той е умел, квалифициран посланик. Самият аз се изненадах от обвиняванията на Трифонова против него. Те и не бяха потвърдени. Мисля, че името му би трябвало да е безусловно изчистено “, разясни дипломатът в ефира на Нова Нюз.

Калфин разяснява и обстоятелството, че Трифонова е назначила майка си, до момента в който е работила в посолството в Тайланд. „ По нито един закон, който урежда връзките в държавната администрация и обществения бранш, няма по какъв начин да се случи подобен вид предопределение. В посолствата има процедура членове на фамилиите да бъдат привличани на хонорар, само че не може този, който разписва, да назначава свои родственици. Очевидно, дейностите на Трифонова са нарушаване на разпоредбите ”, съобщи той.

Калфин разяснява и информацията, че Трифонова се е държала зле с сътрудниците си в Тайван, както и закриването на задачата. Той не счита, че би трябвало да се прави връзка сред откриването и закриването на едно посолство и дипломатите, които работят в него. „ Въпросът е дали България има интерес да има посланичество там ”, посочи някогашният външен министър. Той обаче уточни, че е „ явно, че Трифонова е конфликтна персона ”. Калфин е на мнение, че тя няма по какъв начин да продължи кариерата си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР