Не познавам Гинка Върбакова, но познавам посочената за изпълнителен директор

...
Не познавам Гинка Върбакова, но познавам посочената за изпълнителен директор
Коментари Харесай

Енергиен експерт видя сянката на премиера зад сделката за ЧЕЗ

Не познавам Гинка Върбакова, само че познавам посочената за изпълнителен шеф в Инерком Мая Стоева. Тя е някогашен чиновник на ЧЕЗ. Не одобрявам, че тази фирма ще купи ЧЕЗ. Притеснен съм. Това сподели енергийният специалист Еленко Божков в ефира на БТВ.

„ Всичко демонстрира, че зад компанията се крие друга договорка. Без знанието на министър-председателя няма по какъв начин да се случи тази договорка. Още повече той е имал среща с премиера на Чехия “, акцентира енергийният специалист. По думите му зад Гинка Върбакова стоят едни скрити капитали, написа novini.bg. „ Появи се един притежател в офшорна компания, разказан в досиетата " Парадайс ". Няма смисъл министър председателят да отхвърля, че е знаел, тъй като сянката му се вижда зад договорката “, прикани той. „ Трябва да се завърши този случай “.

Председателят по Комисията по енергетика и народен представител от ГЕРБ Делян Добрев съобщи, че думите на Божков звучат неуместно. „ Държавата ще направи всичко допустимо да наблюдава тази договорка. Г-н Божков не може да подмята инцидентни изречения, без да ги потвърди. Той би трябвало да носи отговорност за думите си “.

„ Още през вчерашния ден се взе решение на съдружния съвет да се направи чуване на всички институции, имащи отношение по случая. Надяваме се да получим повече отговори и от ДАНС. Правим прегледна законодателството дали КЕВР има пълномощия да спре тази договорка. Не може да става въпрос за скрита договорка, тъй като юридическото лице го знаем. Няма по какъв начин другите участници да останат скрити, тъй като са акционери “, акцентира той.

„ Не познавам Гинка Върбакова. Тя също ще бъде поканена на съвещанието на комисията “, стана ясно от думите на Добрев.

На въпрос какво ще попитат Гинка в комисията, Делян Добрев съобщи: „ Дали няма истина има обезпечено финансиране и какъв ще бъде размера на акционерния капитал и кой ще го даде. Ако има промяна на министър Петкова, няма да съм аз министър на енергетиката “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР