Не повече от 1-2 пъти седмично може да се консумират

...
Не повече от 1-2 пъти седмично може да се консумират
Коментари Харесай

Захарта - колко може да се позволим без вреда за здравето

Не повече от 1-2 пъти седмично може да се употребяват сладки изкушения. Същото важи и за децата, които не трябва да се предизвикват за това, съобщи пред РИА Новости Антонина Стародубова, основен диетолог на московското Министерство на здравеопазването.
" Правилото е едно за всички - по-малкото е по-добре. Според рекомендациите на СЗО в този момент не се предлага да се употребяват повече от 50 грама добавена захар дневно. В същото време доста специалисти в този момент считат, че би трябвало да консумирате не повече 25 грама захар дневно. В междинна порция палачинки има 30 грама захар. За да се придържате към рекомендациите, би трябвало прецизно да контролирате количеството захар и сладкиши в храненето и да ограничите сладките произведения и захарните газирани питиета ", сподели Стародубова, отговаряйки на въпроса в какъв размер можете да консумирате сладкиши, предава БГНЕС.
 Това е най-хубавата закуска, в случай че желаете да сте здрави Това е най-хубавата закуска, в случай че желаете да сте здрави
Състоянието на чревната флора има съществени последствия за нашето богатство. Ако излезе отвън надзор, това може да докара до податли...
Усилията, най-вече от родители, възпитатели и лекари, би трябвало да бъдат ориентирани към подкрепяне на децата да не злоупотребяват със сладкиши и да избират здравословни други възможности.
" Много е значимо сладките ястия и храни да не се преглеждат като тласък за децата. Не можете да действате по схемата " страховит си, ето ти бонбони " или " през днешния ден си се държал неприятно, няма да ядеш сладко “. Бонбоните и другите сладки неща са " празнично ядене ", можете да ги консумирате 1-2 пъти седмично, да вземем за пример в събота или неделя, само че не като премия или наказване ", означи Стародубова.
Лекарят поучава да се избират други възможности на сладкишите, като плодове, или можете да изберете неподсладени, с ниско наличие на захар десерти, като желе или мармалад. В този случай би трябвало да се обърне внимание на химичния състав на продукта и наличието на захар и елементарни въглехидрати в него.


Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР