Не политиците, а компетентните органи да дават информация по инцидентите

...
Не политиците, а компетентните органи да дават информация по инцидентите
Коментари Харесай

МО за случая в Чешнегирово: ГЕРБ поднесе непроверени и манипулативни факти

 Не политиците, а способените органи да дават информация по случаите в Армията. Днес от трибуната на Народното събрание ГЕРБ сервира следващите лъжи и операции. С такава позиция излязоха от Министерството на защитата във връзка изявление на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев, че убийство е новата версия за гибелта на военния от Чешнегирово.

От ведомството отвръщат, че демократичните правила на правовата страна изискват не политиците, а способените проверяващи органи да дават справедлива информация по трагичните произшествия в Българската войска.

Ето цялата позиция на военното министерство:

Трибуната на Народното събрание следва да се употребява за намиране решения на проблемите на хората, учредени на обективната истина, само че, за жалост, през днешния ден от тази естрада ПГ на ГЕРБ-СДС сервира следващите лъжи и операции.

Министерството на защитата за следващ път декларира, че демократичните правила на правовата страна изискват справедлива информация по сходни произшествия да дават способените проверяващи органи, а не политиците, които в съответния случай я употребяват само за предизборна агитация.

Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на защитата и Служба " Военна полиция " водят следствието по случая са белег на тревожна некомпетентност от страна на народните представители, защото на всеки правист е ясно, че следствие на сходни произшествия се води единствено от Военната прокуратура.

Още един път подчертаваме, че е неприемливо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни обстоятелства и да се въздейства както върху публичното мнение, по този начин и върху работата на проверяващите органи.

Малко по-рано от ГЕРБ поискаха оставката на министъра на защитата и на шефа на " Военна полиция ". Партията направи изказването в Народното събрание във връзка новата версия, че следствието е открило не самоубийство, а убийството на лейтенант Тодор Манчев.

Според Даниел Митов и Тома Биков се вършат опити за прикриване на резултата от следствието.

" Министърът на защитата да подаде оставка неотложно и тя да бъде поискана от президента ", съобщи депутатът Тома Биков. " На трето място, да се обезпечи цялостна бистрота във връзка с това какво се случва във " Военна полиция " ", добави той.

" Всичко отвън тези неща ще значи, че някой не желае този случай да бъде обяснен и желае да бъде потулен с една или друга мотивация ", сподели още Биков, като добави, че мотивацията може да е политическа или друга. От ГЕРБ приканиха и останалите партии в Народното събрание да поддържат настояването им, без значение от разликите посред им.

Първоначалната версия за гибелта на лейтенанта от " Военна полиция " беше, че става въпрос за самоубийство, откакто той е бил осъден поради случая в индустриалния завод край летището на Чешнегирово. Тогава американски военни нахлуха с оръжия и изплашиха служащи, а след това се оказа, че е неточност на логистиката на военното обучение.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР