Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и Възраждане.

...
Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и Възраждане.
Коментари Харесай

Нинова: Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и Възраждане

Не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Искаме да беседваме по три тематики – демографската злополука, опазване на здравето, обучение. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция след съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Целта е постоянна стопанска система, мощна обществена политика, превъзмогване на рецесията през зимните месеци, добави Нинова.

Свикваме конгрес на Българска социалистическа партия на 11 и 12 февруари 2023 година, който да даде нов небосвод с доста съществени решения. Трябва да се направи подготовка на нова съвременна лява партия, уточни Нинова. Сериозна организационна промяна би трябвало да се направи също. Създадохме работна група, която да стартира диалози с други леви партии, сподели още Нинова.

Отговорността за съставянето на държавно управление е на ГЕРБ и на партиите, които смъкнаха обединението, съобщи Нинова. Тя акцентира, че ще желаят за бюджет 2023 година таван на цените на ток, газ, парно и вода, необлагаем най-малко, безвъзмездни медикаменти и учебници за възпитаници до 12 клас, преизчисляване на пенсии, определение за енергийно небогати.

Нинова е безапелационна, че Българска социалистическа партия ще продължи битката с модела " ГЕРБ ", до момента в който не бъде въведена правова страна.

" Искаме да беседваме с другите партии по три надпартийни политики ", уточни още тя и добави, че става въпрос за демографската злополука, опазването на здравето и образованието. " Здравето не би трябвало да е търговия ", акцентира водачът на левицата.

По думите й качеството на образованието и битката с неграмотността са съществени цели, а в учебниците би трябвало да написа същинската история. " За да има народ, този народ да бъде здрав и просветен ", сподели още тя.

От Българска социалистическа партия за следващ път се оповестиха за невмешателство във войната, като Нинова изясни, че са за спокойно и по дипломатически път решение на спора, без даване на оръжие.

По отношение на изборния резултат тя сподели: " Ние сме реалисти, имаме проблем с този спад на поддръжката. "

Свикване конгрес на 11 и 12 февруари ще бъде за да се даде нов небосвод и за подготовка за нова съвременна стратегия на съвременна лява партия, т.е. не е фиктивен.

Нинова заяви, че по-рано през днешния ден е предложила напълно нов правилник.

На въпроса какви промени в устава предлага и ще се преглежда ли промяната на управлението на конгреса, тя отговори, че в устава има пропуски и несъгласия, само че тематиката е отворена до конгреса и всеки член можех да каже какво мисли във връзка с неговата трансформира.

Относно позицията, че Българска социалистическа партия поддържа решението на президента Румен Радев, Нинова заяви, че тя не е гласувана на Националния съвет, само че имат съвпадения, че са срещу войната, както и да се изнася оръжие.

Във връзка с недопуснатите през днешния ден да гласоподават по време на Националния съвет на Българска социалистическа партия Кирил Добрев, Калоян Паргов, както и още трима души, Нинова съобщи, че това е решение на общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия. " Има органи, които вземат решение кой може и кой не може да взе участие на база на устава в Народно събрание на Българска социалистическа партия ", сподели още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР