не планира да напуска Европейския съюз, въпреки съществуващите разногласия с

...
не планира да напуска Европейския съюз, въпреки съществуващите разногласия с
Коментари Харесай

Моравецки: Полша няма намерение да излиза от ЕС

не възнамерява да напуща Европейския съюз, макар съществуващите различия с Брюксел по отношение на правилото за приоритет на полското право пред правото на Европейски Съюз. Това съобщи министър-председателят на републиката Матеуш Моравецки в изявление, оповестено в английския вестник Financial Times.

" Абсолютно сме уверени, че Полша би трябвало да остане (в ЕС). Няма риск Полша да напусне Европейски Съюз. Ние ревниво ще пазиме Полша като част от Европейския съюз ", сподели той и добави, че 88% от жителите на републиката поддържат участието на Варшава в Европейски Съюз, съобщи организация Фокус.
 Вътрешна македонска революционна организация за решението на Екологичен потенциал да разгласи Полския арбитражен съд за противозаконен: Днес е Полша, на следващия ден сме ние! Вътрешна македонска революционна организация за решението на Екологичен потенциал да разгласи Полския арбитражен съд за противозаконен: Днес е Полша, на следващия ден сме ние!
Конституционният арбитражен съд в Полша бе разгласен от Европейския парламент за противозаконен. Двама са българските представители, които гласоподаваха...

В същото време Моравецки акцентира, че Полша е подготвена да отвърне на Европейски Съюз, в случай че страната спре да получава заплащания от общия бюджет на Европейския съюз. Европейският комисар по правораздаването Дидие Рейндерс приказва за опцията за сходен сюжет по-рано. " Ако Европейската комисия стартира Трета международна война, тогава ние ще защитим правата си по всевъзможен начин, с които разполагаме. Смятаме, че (Брюксел) подхваща дискриминационен метод, напомнящ диктат. Но в случай че обстановката продължи да се утежнява, ще би трябвало да обмислим деликатно нашата тактика “, сподели ръководителят на държавното управление.

Mолският министър председател изрази вяра, че страните въпреки всичко ще съумеят да уредят зародилите разлики. " За благополучие това е политически развой. И политическите процеси могат да бъдат спрени от политиците. Това би било най-мъдрото решение, което те (Европейската комисия) могат да вземат. Защото тогава нямаше да си приказваме, държейки револвери към слепоочията си ", уточни Моравецки.

През юли Европейският съд се произнесе по иск на Европейската комисия, че полската система за дисциплинарен надзор върху съдиите нарушава върховенството на закона и основава предпоставки за пораждане на взаимозависимост на правосъдната власт от изпълнителната. На 7 октомври полският парламентарен съд по искане на управляващите на страната удостовери целта на полските закони пред европейските. Това решение провокира вълна от рецензии от Брюксел и диалози за опцията за отнемане на Полша от средства от европейските фондове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР