Не отоплявайте няколко помещения с един радиатор. Така ще консумирате

...
Не отоплявайте няколко помещения с един радиатор. Така ще консумирате
Коментари Харесай

Не отоплявайте с един радиатор две и повече помещения

Не отоплявайте няколко пространства с един нагревател. Така ще консумирате огромни количества сила и сметките ви ще бъдат по-високи. По-добре с един нагревател отоплявайте единствено една стая.

Това поучават от " Топлофикация " във връзка началото на новия отоплителен сезон. От сдружението приканват клиентите си да последват няколко потребни стъпки, с цел да не бъдат обезпокоени от висока сметка в края на месеца.

" Оставете вентилите на междинна позиция, тъй като при оптимално отваряне от самото начало рискувате затварянето на достъпа на топлота в радиатора. Оставете вентилите на втора степен при малко неявяване от вкъщи и по този начин ще поддържате добра температура на помещението и ще го затоплите по-лесно, когато сте у дома. Искате да проветрите, само че да запазите топлината? Отворете необятно прозорците за 5 минути и завъртете вентила на разделяне " звездичка ", показват още от сдружението.

По препоръки на специалисти един градус намаляване на температурата се равнява на 6% спестовност на сила. Затова не трябва да претопляме пространствата.

" Не поставяйте спомагателни мебели и украшения пред радиаторите. Те пречат на топлообмена в помещението и се усилва потреблението на топлинна сила. Ако желаете да пестите топлинна сила, осигурете положително затваряне и изолираност на входната врата. Възползвайте се от безплатните източници на топлота като слънчевата светлина. Не спускайте пердета или щори, когато е слънчево. Но ги спукайте през нощта - по този начин пространствата задържат топлината си по-дълго. Добре е те да не покриват радиаторите, с цел да не пречат на топлообмена в помещението ", споделят още от " Топлофикация ".

" Лице, което да бъде инструктирано и подготвено за допълнение на сградната апаратура и за дейности при спешни обстановки, би трябвало да има във всяка постройка - етажна благосъстоятелност. Редовното допълнение и обезвъздушаване на вътрешната апаратура е причина за вярното отопление на жилищата в постройката ", приключват от сдружението.

Прегледайте общите пространства

Препоръчително е да бъдат прегледани и общите пространства. Ако има счупени или незатварящи се прозорци, ремонтирайте ги навреме, с цел да не се губи на открито топлинна сила. Ако желаете да се радвате на високи градуси у дома, е целесъобразно цялата постройка да е топлоизолирана, написа " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР