Не отговаря на истината това, че Продължаваме промяната еднолично и

...
Не отговаря на истината това, че Продължаваме промяната еднолично и
Коментари Харесай

Денков опроверга Борисов - ПП не правили еднолични назначения

Не дава отговор на истината това, че " Продължаваме промяната " еднолично и без да се допитат до ГЕРБ назначават фрагменти, а от партията на Борисов " внезапно " трансформирали държанието си след промяната на Гешев от Сарафов на поста основен прокурор.

Това бе есенцията в изявлението на министър-председателя Николай Денков, който приказва пред медиите в коридорите на Народното събрание.

" Няма да трансформира отговора, който съм казвал и преди като депутат и претендент за министър председател. За да има работещо държавно управление и парламент, те би трябвало да вършат нещо потребно за страната. Именно по тази причина първото нещо, което направихме, е да изготвим законодателна стратегия с 20 законопроекта. Истинската причина за напрежението през днешния ден е, че след промяната на Гешев със Сарафов има внезапно отклоняване от тази законодателна стратегия, която сме приели ", отсече Денков.

И изрази вяра - пристрастеностите да се успокоят като първите две по величина партии седнат на масата и да изгладят разликите си.

" Обясненията, че видите ли, има проблем с кадровите назначения, не са правилни, не са състоятелни. Защото знаете по какъв начин бе формиран този Министерски съвет, какъв брой дни прекарахме дружно с ГЕРБ, водачите на ГЕРБ, в стаята на Росен Желязков, с цел да можем да уточним състав на Министерски съвет, който да получи поддръжка. Половината членове на Министерски съвет бяха заменени по отношение на първия състав. И когато обсъждаме заместник-министрите, също ги обсъждаме с Мария Габриел. (...) Никой няма право да каже, че ГЕРБ не вземат участие в този развой ", опроверга думите на Бойко Борисов от по-рано през днешния ден министър председателят.

И даде образец - в случай че Политическа партия взимали еднолично решенията в кабинета, то от дълго време щяло да има назначени нови регионални шефове и заместник-министри.

Денков увери - в Министерски съвет имало " доста добра съгласуваност ", включително и с Мария Габриел. " Никакво напрежение не се усеща, работата потегли на доста високо равнище. ", безапелационен бе той, само че огорчено установи, че внезапно сглобката почнала се пропуква.

Попитан от News.bg дали е склонен с констатацията на съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов, който в неделя съобщи, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са " избрали Сарафов ", министър председателят избягна влизането в конкретика: " Не мога да разясня, не познавам правосъдната система добре. Това, което мога да кажа ясно, е, че в случай че търсим смяна в правосъдната система, няма по какъв начин да сложим лица, които са взели участие в режима на Гешев и да чакаме нещо друго. "

Министър-председателят разяснява и думите на президента Радев, че с дейностите си държавното управление тласкало България към война. (линк)

" България е парламентарна република и решенията и тяхното осъществяване зависи на първо място от Народното събрание и от излъченото постоянно държавно управление. В нашите дейности ние прецизно съблюдаваме решенията на Народното събрание. И бих желал да прибавя, че войната си е там, където си е, и в действителност има една-единствена гаранция и това е нейното присъединяване в Северноатлантическия пакт (НАТО). Държави, които не са в този пакт, Молдова, Украйна, в случай че щете, Армения, Грузия, всяка от тях има доста съществени проблеми. А в същото време по-малки страни като балтийските нямат такива проблеми, тъй като са членове на Северноатлантическия пакт. "

Това, което ще се изпрати на Киев, е сходно на това, което бе изпратено след решението на предходния парламент през януари по времето на служебния кабинет, удостовери думите на Тагарев от сряда министър-председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР