Не оправдавам средството „снежна топка“ в главата на премиера, но

...
Не оправдавам средството „снежна топка“ в главата на премиера, но
Коментари Харесай

На премиера Кирил Петков и неговото вице Асен Василев трябва постоянно да им бъдат припомняни заявките, с които дойдоха на власт

Не извинявам средството „снежна топка“ в главата на премиера, само че ми харесва реализирана цел – отрезвяване на ръководещите и най-много на министър-председателя.

Считам, че тъкмо в този миг няма парламентарно показана опозиционна партия, нито групировка отвън Народното събрание, която изгаря от предпочитание да ръководи страната. Кризите са доста – както вътрешнополитически и стопански, по този начин и външнополитически, което допуска предупреден неуспех. Дори един длъжностен кабинет на Радев ще стане обект на националния яд.

В тази връзка считам, че свалянето на кабинета не стои на дневен ред от никоя страна или политически индивид. Относно другото – неговото „клатене“, то е ненапълно целесъобразно и даже належащо.

На премиера Кирил Петков и неговото вице Асен Василев би трябвало непрекъснато да им бъдат припомняни поръчките, с които пристигнаха на власт. Те би трябвало да бъдат държани виновни във всеки един миг за всяко едно свое деяние, което не кореспондира с предизборната им платформа и манифести за продобиване на доверието на българските жители, а точно – промяна на основния прокурор, битка с корупцията и неоправдателни присъди за корупция по високите етажи на властта. Към този миг дейностите им в тази посока са с подобен интензитет, че по-скоро наподобяват като за печелене на време във властта.

Моето персонално мнение е, че „Продължаваме промяната“ е един ad hoc план (но умислен обратно във времето), който няма да издържи на задаващата се икономическа стихия и вълна на гражданско неодобрение и това е планувано от политическите инженери на образуванието. Единственият им пропуск е неотчетената в точния момент неплатежоспособност и непросветеност на лицата, на които залагат, което скорострелно форсира процесите със загуба на публично доверие и това ще докара по натурален път до предварителни парламентарни избори.

Стоян Тончев
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР