Не ни стигат пари за земеделие. В крайна сметка не

...
Не ни стигат пари за земеделие. В крайна сметка не
Коментари Харесай

Любослав Костов от КНСБ: Не ни стигат пари. Ще има протести! Управляващите имат срок до края на месеца

Не ни стигат пари за земеделие. В последна сметка не бяха гласувани. Имаме уверението на министър Василев, че от 250-те милиона, останали за равнене на възнагражденията, ще бъдат открити пари за земеделския бранш. Надявам се до края на месеца да получим покана за среща и да уговорим къде да бъдат разпределени. В транспортното министерство трябват 23 милиона. За тези два бранша търсим общо към 80-90 млн. лв.. Ще има митинги януари и февруари, в случай че няма решения за изостаналите откъм заплати браншове, изясни той. Това сподели за „ Денят онлайн “ основният икономист на КНСБ Любослав Костов.
„ 2023 година беше сполучлива за синдикатите, тъй като за пръв път от 10 години бяха вдигнати командировъчните. Ще има митинги януари и февруари, в случай че няма решения за изостаналите откъм заплати браншове. Има растеж на парите в НЗОК, няма обаче подобен в РЗИ. В учебното и детското опазване на здравето не са получавали нарастване три години. Дефицитът можеше да бъде покрай уравновесеното салдо “, счита той.
По думите му в БДЖ има 90% синдикално покритие. „ Те са обхванати от групово договаряне, а статистиката сочи, че това води до 14% по-високи заплати. 30 млн. са средствата за железопътния превоз през тази година. 19,6% са вдигнати заплатите. От 1 януари и 1 април се подвигат на две стъпки възнаграженията в БДЖ, с общо 20%. За учителите и културата също има растеж “, уточни още Костов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР