Не ни е известно да са предприети някакви действия за

...
Не ни е известно да са предприети някакви действия за
Коментари Харесай

Манолова за МРРБ: Вместо проверки – спорни назначения

Не ни е известно да са подхванати някакви дейности за изясняване на истината към 5-те милиарда лв. за пътно строителство и работата на „ Автомагистрали “ и АПИ, а вместо инспекция ставаме очевидци на едни назначения, които будят повече въпроси, в сравнение с отговори. Това разяснява пред публицисти Мая Манолова от „ Изправи се.БГ “.

„ Не е ясно тримата нови членове на УС на АПИ с каква експертиза разполагат, кой ги е предложил и какво се чака от тях. Един от досегашните ръководители е преназначен за шеф на една от най-важните и ресурсоемки дирекции в АПИ – тази по пътно поддържане. Става дума за господин Досев “, уточни тя.

По думите ѝ има сигнали, „ че желанието е следите да бъдат заметени и информацията да бъде покрита “.

Манолова направи паралел с назначението на някогашния началник на строителния надзор в София арх. Влади Калинов за шеф на ДНСК. По думите ѝ това е било „ признато отрицателно от жителите, които се борят с презастрояването “. „ Сега също се вършат едни назначения, които не са обвързани с ясни планове разпоредбите в АПИ да бъдат изменени “.

Как се оправят другите?

„ Подкрепяме дейностите на една огромна част от министрите в служебния кабинет, тъй като те безусловно съответстват с упованията на българските жители “, акцентира Манолова. Тя уточни икономическия министър Кирил Петков и финансовия Асен Василев като „ министри, които работят уверено “ поради показаните от тях данни за проблеми в поверените им ресори.

По думите ѝ здравният министър също е имал стъпки в поддръжка на най-уязвимите още с началото на работата си.

Според нея „ решителни дейности “ виждаме и от вътрешния министър Бойко Рашков. „ ГЕРБ доста се възмущават от тези кадрови промени, може би би трябвало да си спомнят какво направиха през 2009 година – „ изметоха “ всички шефове на ОДП-та, шефове на службите, в целия бранш беше направена чистка, каквато досега не беше правена “, съобщи Манолова.

Според нея, с цел да работят службите в полза на жителите, а не на „ партийно-политически групи “, би трябвало да има цивилен надзор и на всички равнища да се назначават честни хора.

Битка против високите цени на ток и парно

Мая Манолова ще има среща с енергийния министър по отношение на идното повишение на цената на тока с над 4%. „ Разполагаме със сигнали по какъв начин се раздуват разноските на едно от енергийните сдружения. Искането на ЕРП за повдигане на цената на тока е нестимулирано, голословно, ощетява българските жители “, съобщи тя и прикани министъра да го нападна благодарение на Върховната административна прокуратура.

„ В сряда цената на парното в София ще бъде нараснала с над 14%, което считаме, че е неточно, незаслужено, непочтено. Топлофикациите осъществиха 21 млн. плюс от разликата в цената на природния газ такава, каквато е калкулирана в цената на парното и каквато действително е плащана от топлофикациите. Тези 21 млн. просто потънаха в тецовете, хората плащаха високо парно и ще продължат да заплащат високо парно “, съобщи водачът на „ Изправи се.БГ “.

Валентин Михов: Не може да оставим наглите да ръководят Как са ръководени отпадъците у нас? И Министерство на околната среда и водите още не знае Само шест компании дадоха отговор за мегакредитите от ББР. Писмено Финансовият министър: Дърпани са пари от всички вероятни буфери Спасяват туристическия бранш с ол инклузив за 30 000 възпитаници и учители Държавната енергетика пред дългова серпантина с 2,5 милиарда лв. борчове 5 млн. лева таван за заемите от ББР Атанас Пеканов: Планът за възобновяване още е чернова Културното министерство приготвя промени в 4 основни закона ГЕРБ за подслушванията: Атака против службите, разкрили съветската шпионска мрежа у нас (ОБЗОР)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР