Не можете да си купите рестилизирана Vesta за по-малко от

...
Не можете да си купите рестилизирана Vesta за по-малко от
Коментари Харесай

Обновената Lada Vesta струва колкото Audi A5 Sportback в Германия

Не можете да си купите рестилизирана Vesta за по-малко от два милиона рубли

Редица съветски медии разгласиха извънредни ревюта на най-новото създание от заводите на Lada, които до скоро бяха благосъстоятелност на Renault, предава. Новата Lada Vesta е меко казано забавна, тъй като от началото на годината е един от малко нови модели в Русия. Дори публицистите за в този момент не са имали опция да я карат, а единствено да я прегледат статично на местата, на които е изложена.

Колата е доста забавна с това, че премиерата ѝ се състоя на 22 февруари, по едно и също време с формалния старт на производството в Ижевск. Тогава АвтоВАЗ сподели екстериора на колите и разкри някои детайлности за модернизацията. Но още на 5 март заводът на Lada в Ижевск стопира производството заради дефицит на съставни елементи – най-вече електронни, които Renault доставя от други страни.

Преди да бъде спряно производството, заводът съумява да сглоби към 800 автомобила. Дълго време те стоят в склада за подготвена продукция, до момента в който съветският производител се надява да възобнови производството. Но след напускането на Renault стана ясно, че рестартирането няма да се реализира скоро, тъй че през юли АвтоВАЗ въпреки всичко взема решение да изпрати тези коли към комерсиалната мрежа.

Решението единствено по себе си се прави оценка от експертите като вярно: заводът ще печели пари, вместо да бъде замразен актив. Почти цялата партида рестилизирани коли се разпределя отмерено в дилърската мрежа на Lada (около 300 шоурума), което значи, че всеки дилър ще получи единствено два или три екземпляра.

Ще има и втора партида. В началото на август заводът на Lada в Ижевск сглоби още 240 автомобила от останалите съставни елементи. Все още обаче не е известно по кое време те ще стигнат до дилърите, защото по-голямата част от колите слизат от конвейера некомплектовани: липсват въздушни възглавници и някои електронни устройства. Тези Vesta ще бъдат доставени на дилърите едвам откакто им бъдат доставени изчезналите съставни елементи, което не се знае по кое време ще се случи

Но пикантността на обстановката се крие и във обстоятелството, че АвтоВАЗ е пуснал на пазара обновената Vesta без никаква осведомителна поддръжка. Моделът не е на формалния уеб страница (има единствено страница-обява), пресслужбата не осведоми за него, обновеният интериор не е разкрит публично. Няма даже лист с варианти и целесъобразни цени.

Според автомобилните публицисти в Русия това няма да се случи. АвтоВАЗ не има намерение да популяризира лимитираната партида, а съединените коли ще се продават без особена гласност. Няма да има тестови коли и за пресата. Всъщност, в случай че заводът възобнови производството на Vesta (сега в Толиати), той ще бъде заставен да претърпи промени. На първо място във връзка с електрониката: някои варианти ще бъдат опростени или въобще ще изчезнат. Затова очевидно не е належащо клиентите да бъдат дразнени ненужно.

Но в този момент този информативен вакуум основава комплициране. Дори мениджърите на салони от време на време се разминават в изказванията си, когато описват за оборудването на колите.

Още по-интересно е, че те имат цялостната независимост образуването на ценовата политика. Без референтна точка под формата на целесъобразната цена е невероятно да се реши какъв брой желае получи даден търговец с в допълнение съоръжение, без което обновената Vesta просто няма да бъде продадена. Крайните цени в другите шоуруми се разграничават доста.

Обиколката на съветски автомобилни публицисти из разнообразни шоуруми в разнообразни райони демонстрира, че не можете да си купите рестилизирана Vesta за по-малко от два милиона рубли. За комби би трябвало да се подготвят най-малко 2,2 милиона рубли (33 хиляди евро). Както нормално, най-високите цени се оказват в Москва, където дилърите са получили най-вече коли с мотор Renault (113 к.с.). Журналистите демонстрират предложения за колата, които надминават даже 42 000 евро, колкото коства да речем Audi A5 Sportback в Германия

Специалистите обаче нямат подозрение, че наличните 800 автомобила ще бъдат продадени даже на тези цени и към този момент има не малко искащи.

А какво съставлява самия автомобил? Спрямо главната версия новите брони са нараснали дължината на автомобила с към сантиметър и половина, присъщата за марката „ X-образна форма “ е леко изменена във връзка с формата, а новата радиаторна решетка е друга при елементарната и кросоувър версията. Фаровете и фаровете за мъгла към този момент са напълно LED – с красива шарка на знаците в жанр Renault, макар че Lada няма своя анимация. Два светодиода във всеки фар дават отговор за късите светлини, а един диод е обвързван с режима на дългите светлини. Колко ще коства подобен фар в отдела за аварийни елементи, мениджърите към момента не знаят, само че твърдят, че без аварийни елементи бъдещите притежатели няма да останат.

Всичко в колата е светодиоди, като крушките с нажежаема жичка са единствено за мигачите, в това число даже осветлението на регистрационния номер. Задната ризница на всички версии към този момент е украсена с реплика на две изпускателни тръби, макар че зад престилката е скрита единствено една изпускателна тръба. Ухото за изтегляне към този момент не стърчи отдолу под бронята: то би трябвало да се завинти в специфичен отвор, прикрит под тапата.

Промените в интериора са доста повече, в сравнение с във външния тип. Vesta има нов челен панел, централна подпора, принадлежности, волан и обшивка на вратите. Качеството на тапицерията е доста усъвършенствано. Интериорът прави доста по-солидно усещане, в сравнение с в предходната Vesta. Горната част на арматурното табло и горните облицовки на вратите са направени от гъвкава пластмаса, приятна на досег. Подлакътниците на вратите са с меки подложки.

Уредите са изгубили самостоятелните си отделения, като скоростомерът и оборотомерът са ситуирани под едно стъкло и са с идентичен размер, запазвайки оранжевия дизайн. Показателите за температурата на охлаждащата течност и равнището на горивото към този момент не са със стрелки, а се демонстрират на екрана на бордовия компютър.

Симпатичният климатичен блок е същият като при кросоувърите Renault Arkana и Duster – с екрани във въртящите се копчета. Бутонът за пускане на мотора и дистанционното управление за безключово влизане също са заимствани от Arkana, като последният даже има същите бутони, единствено емблемата върху каросерията е изменена. Всички тези варианти са нови за Vesta.

Бутоните на предния панел се натискат по-меко и прелестно, в сравнение с в влиятелните коли, настояват съветските автомобилни публицисти.

Зоната в основата на централната подпора става по-голяма, като в този момент в нея могат да се слагат съвременен смарт телефон и USB конектор вместо един, макар че вторият работи единствено в режим на зареждане и не е обвързван с мултимедийната система.

Седалките остават същите, няма промени на втория ред, както и в багажника. Задвижващите елементи са същите като при авансово стилизираната Vesta: мотори ВАЗ 1,6 (106 к.с.) и 1,8 (122 к.с.), съчетани с механична скоростна кутия, както и мотор Renault 1,6 (113 к.с.) с вариатор Jatco. Няма информация и за измененията в шасито. В Русия дилърите се оправдават с това, с цел да не оферират обновената Vesta за тестдрайв. Казват, че там няма да научите нищо ново.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР