Не можеш да обвиняваш предишното правителство, че е продавало природен

...
Не можеш да обвиняваш предишното правителство, че е продавало природен
Коментари Харесай

Овчаров: Предупредих управляващите, че правят глупости. Първо с мораториума, сега и с „Булгаргаз“

Не можеш да обвиняваш предходното държавно управление, че е продавало природен газ и още на втория ден новото управление да прави същото и то в пъти в по-големи размери. От справката на договорката с „ Булгаргаз “ се вижда, че купувачът е предложил цената, а търговецът се е съгласил. Цялото количество от 37 000 мегаватчаса е изтъргувано. Този газ е взет от едно място – Чирен. Това съобщи някогашният министър по стопанската система и енергетиката Румен Овчаров в предаването „ Денят онлайн “ по Nova News.

Той настоя да направи едно конкретизиране: „ Не съм масон. Илиян Василев е измамник. Не може едно ченге, някогашен сътрудник на Държавна сигурност, да лъже непрекъснато “, съобщи Овчаров. „ Аз съм изумен, че аз пръв съм схванал за тази скица. Цинизъм е да ме упрекват, че работя с Бойко Борисов и Делян Добре, откакто ме съдят “, уточни той.
„ В петък са продадени едни количества на цени, които са неуместни. Фирмите, взели участие в договорката са осем. Един от шефовете на „ Булгаргаз “ идва от една от тях “, разкри Румен Овчаров. „ Предупредих ръководещите, че вършат нелепости. Така направиха с мораториума, в този момент го вършат с „ Булгаргаз “. Вместо да излязат и да признаят, че са сбъркали и да се извинят, те се изясняват. Те са продали едни спомагателни количества газ. Опитвам се да оказа помощ, тъй като разгадавам, че това държавно управление ще свърши доста. Трябва да се работи мъдро обаче “, изясни някогашният енергиен министър, представен от novini.bg.

Овчаров сподели, че желае да зададе един въпрос, който министър председателят Петков може да даде на Прокуратурата.

„ Преди половин година депутати от Българска социалистическа партия внесоха сигнал за безучастие на ГЕРБ във връзка с оборудването на АЕЦ „ Белене “. Месеци по-късно е открита липса на съоръжение от площадката на стойност 360 млн. лв., което е платено. Къде е то? “, попита Румен Овчаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР