Не можем да торпилираме кораб, който за 10 минути се

...
Не можем да торпилираме кораб, който за 10 минути се
Коментари Харесай

Военният министър: Не можем да торпилираме кораб, който се е отклонил за 10 минути от курса

Не можем да торпилираме транспортен съд, който за 10 минути се е отклонил от курса си, съобщи министърът на защитата Георги Панайотов. Пред публицисти той беше безапелационен, че военноморските сили нямат виновност за случая със заседналия край Камен бряг кораб Vera Su.

„ Категорично не може да се приказва за пробив в националната сигурност. Отклонението на кораба е 10 минути. Движел се е по курс, по който се движат търговски кораби (…) Става дума за неточност на екипажа, има дейности на „ Морска администрация “, които не са били такива, каквито е трябвало да бъдат “, съобщи още Панайотов.

Той уточни, че началникът на защитата и началникът на Военновъздушни сили се облетели кораба, само че заключението им е, че евентуално токсичният товар не може да бъде пренесен по въздуха, тъй като доста покрай Vera Su има скали и мощен ентусиазъм напразно заплашва летците и вертолетите, които биха взели участие в сходна интервенция.



За момента остават две варианти – „ Морска администрация “ и транспортното министерство да се опитат да се оправят сами или да бъде наета профилирана компания за освобождението на кораба, уточни Панайотов, като акцентира, че Военноморски сили няма опция да помогне в тази ситуация.

„ Хеликоптер на Военноморски сили е в 30-минутна подготвеност да направи евакуация на моряците на кораба “, съобщи военният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР