Не можем да не отбележим, че първата политическа сила -

...
Не можем да не отбележим, че първата политическа сила -
Коментари Харесай

Ген. Валери Григоров пред ФАКТИ: Бойко Борисов трябваше да бъде арестуван досега

" Не можем да не отбележим, че първата политическа мощ - тази на Слави Трифонов, в действителност реализира главната цел на българското общество да бъде отстранена като първа политическа мощ Политическа партия ГЕРБ ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ ген. Валери Григоров, който е част от коалиция " Ние, жителите ".

" Разбира се, че българското общество е сложено в обстановка на тежък информативен напън. Има, несъмнено, дребни медии, обективно представящи обстоятелствата, събитията и политически разбори. Основната цел на водещите медии е да объркват, да дават посока и да вършат заключения и разбори на главните политически фактори, които въздействат в политическия живот на България в последните години ", счита ген. Григоров.

" През последните 30 години това са най-честните избори. На всички е известно, че електронно и машинно гласоподаване беше един от главните цели на така наречен протестни партии, пък и на всички тези, които бяхме на митинга в продължение на съвсем една година. Онзи ден отбелязахме една година от това събитие. Бих споделил, че тези старания на гражданското общество бяха увенчани с един добър триумф ", разяснява представителят на " Ние, жителите ".

Нека да напомним обстоятелствата, че през 2019 година, когато бяха локалните избори, ние имахме 661 000 невалидни гласове. Това са съвсем 25% от българите, които отидоха, дадоха своя избор, само че той беше погубен по силата на това, че ръководещите от ГЕРБ са взели това решение. Това в действителност е един от главните демотивиращи фактори, които отдалечават българина от мотивацията, интереса и задачата, че той има своето присъединяване в демократичния развой да прави избори ".

Ген. Григоров означи, че на идващите избори след 2019 година - тези на 4 април 2021 година, при смесения машинен и книжен избор невалидните бюлетини бележат голям спад. Те са били едвам 86 000 по отношение на тези 661 000 от 2019 година

" Правейки разбор и оценка на резултатите, не може да не предположим, че тези 86 000 бюлетини, които са били унищожени, са били за извънпарламентарни партии, за тези, които не са част от статуквото и за тези, които не обслужват политическите ползи на ръководещите от ГЕРБ и Обединени патриоти ", добави ген. Валери Григоров по тематиката с невалидните хартиени бюлетини на минали избори.

" Борисов загуби преди една година, когато не разбра, не осъзна, че обществото не приема този вид и модел на ръководство - властническия, деспотичния, бандитския метод. Да унижаваш обществено, да се отнасяш жестоко и с лексика, която не подхожда на междинното интелектуално равнище на българското общество - няма доста късмет Борисов ", безапелационен бе събеседникът на Лили Маринкова .

" Ако аз, българският военачалник Григоров, би трябвало да направя оценка и разбор на положението на Министерството на вътрешните работи през днешния ден, бих направил един доста краен, само че справедлив извод. Изводът е в посока, че с помощта на 10-годишното ръководство, че и повече, на стила и метода на Борисов, на метода на кадрова политика и предопределение на управителния и междинния управителен състав в Министерство на вътрешните работи, през днешния ден Министерство на вътрешните работи има профил на престъпник. Съжалявам, че го споделям, тъй като го споделям с възприятие на човек, който е служил 20 и повече години в Министерство на вътрешните работи и има трайни морални и нравствени полезности, които не вижда сега ", сподели ген. Григоров.

Той описа още, че в учебното заведение, в което е дал своя вот в неделя на изборите, е видял служител на реда, който от горе до долу имал татуировки, като на него въпросният му приличал на " мутра облечена в униформа ".

" Бойко Рашков направи не малко, само че аз мисля, че против бандитския профил на ръководещите от ГЕРБ, би трябвало да се работи доста по-категорично, в случай че желаеме да забележим резултат. Г-жо Маринкова, бяхме очевидци на обстоятелството, че Борисов сподели: " Благодарен съм, че съм жив, признателен съм, че не ме арестуваха ". Ако аз имах опцията, убеждавам Ви, може би още първата седмица, заемайки длъжността министър на вътрешните работи, щеше да бъде задържан Бойко Борисов. Има защо, повярвайте ми! ", заявява ген. Валери Григоров, който е някогашен шеф на Национална работа " Гранична полиция " и на дълго и на необятно описа какви са аргументите, заради които Борисов може да бъде задържан за закононарушение против страната.

" Бойко Борисов трябваше да бъде задържан до момента. Не да парадира, да прави обществени изказвания с изострен звук, а по-скоро да бъде задържан и да стартира разпит и процесуално-следствени дейности на досъдебна фаза за това, че в неговото нощно шкафче има кюлчета със злато и голямо количество банкноти евра, надалеч надхвърлящи финансовите благоприятни условия на заплатата на министър-председател ", добави още той.

Според него коалиция сред " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " е нещото, което би дало отговор на обективните упования на българите, протестирали цяла година. " Когато ние всички чакаме спечелилата политическа мощ да се обърне към " Демократична България ", към " Изправи се.БГ ", тогава ние виждаме, че той (б.р. Слави Трифонов) предлага един кабинет, който е доминиран от известни лица, доста високи специалисти - някои от тях познавам персонално, с други съм работил доста добре във времето обратно, само че това е отвън политическата логичност на нашето очакване като български жители, които чакат смяна на статуквото. Ние знаем, че една огромна част от злото на днешната ни политическа реалност - това са Бойко Борисов, Делян Пеевски и зависимостите, които те сътвориха в равнищата не ръководство на страната, в действителност се репродуцира по някакъв метод. Казвам го, тъй като ние би трябвало да напомним и обстоятелството, че политическото раждане на Делян Славчев Пеевски беше в младежкото Национална движение „Симеон Втори". Това не може да се подминава доста леко и безобидно ", съобщи още ген. Валери Григоров, като по-късно добави, че намира оповестеното от Слави Трифонов за политически невероятно.

" Аз мисля, че работата, която следва, е доста сериозна и задълбочена. Борбата за лостовете за ръководство на страната, битката за това да се освободи от тежката взаимозависимост правосъдната власт, битката за това Иван Гешев да бъде изпъден по най-зрелищния метод от поста, който несправедливо заема и служи на стеснен корпоративен кръг от олигарси, премахването на политическите правосъдни профилирани съдилища, не на последно място унищожаване на този трети Висш правосъден съвет, който трети подред е управляем от Делян Пеевски. Всичко това би трябвало да се случи доста бързо, доста изрично, с цел да се освободи правосъдната власт и тя да бъде поръчител за демократичния и правов темперамент на българската страна. Не на последно място, Цацаров се е скрил надълбоко. Не приказва, не споделя нищо, той продължава да бездейства. Продължава да бездейства и Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства, което оказва тежко въздействие върху съответни магистрати, прокурори и по този метод е обезвредена правосъдната власт като свободна, самостоятелна власт ", сподели още представителят на коалиция " Ние, жителите ".

Ген. Григоров застъпи теза, че е належащо да има работещ Парламент, пък даже и за малко, с цел да се разчисти силата на зависимостите, построени от Бойко Борисов.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР