Не можем да го отречем.Здравословното и балансирано хранене изисква някои

...
Не можем да го отречем.Здравословното и балансирано хранене изисква някои
Коментари Харесай

Ако постоянно сте гладни, пробвайте тези съвети

Не можем да го отречем.

Здравословното и уравновесено хранене изисква някои жертви. Но пък не можем да твърдим, че здравословното хранене постоянно е синоним на досада.

Всичко се корени в душeвността, по тази причина постоянно, когато стартираме да съблюдаваме режим или да се храним по-здравословно, непрекъснато мислим за храна и сме непрекъснато гладни.

Това не е, тъй като в действителност организмът ни се нуждае от повече храна, а тъй като волята ни е подложена на тестване.

Днес ви предлагаме препоръки по отношение на това по какъв начин да се справите с непрекъснатия апетит.

Пълнозърнести други възможности

Хапвайте пълнозърнеста паста, ориз или самун. Освен че съдържат здравословни субстанции, пълнозърнестите храни се обработват по-бавно от организма и по този метод ни държат сити за по-дълго време.

Цял плод вместо сок

Консумирайки сокове, даже и фрешове, вместо самите плодове, губим доста от потребните субстанции, които ги има в плодовете, а натуралните захари се всмукват доста бързо, което ни кара да огладнеем бързо.

Пълномаслени вместо нискомаслени артикули

Пълномаслените млечни артикули освен са по-богати на хранителни субстанции, в това число доста витамини, само че и държат сити за по-дълго време.

Полезни мазнини

Полезните мазнини имат извънредно засищащо деяние. Храни със наличие на такива мазнини са: зехтина, синята риба, сушени плодове, авокадо, ядки.

Яжте и дъвчете постепенно

Механизмите за задоволеност се задействат в организма едвам 20 минути, откакто сме яли. Затова е доста значимо да ядете постепенно, тъй че да не приемете повече храна от нужното.

Избягвайте разсейващите фактори

Екраните разсейват и ни карат да загубим усещане за това, което ядем. Важно е, когато ядем да сме напълно съсредоточени върху храненето.

Вижте още:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР