Не може зеленият сертификат да важи за едни сфери, а

...
Не може зеленият сертификат да важи за едни сфери, а
Коментари Харесай

Новият социален министър за цените на тока и парното: Има възможност и за мораториум

Не може зеленият документ да важи за едни сфери, а за други не, съобщи Гьоков от Българска социалистическа партия
„ Държавата има механизми за надзор над цената на тока “, разяснява новият министър на труда и обществената политика Георги Гьоков. Според него един от вероятните разновидности е даже мораториум върху цените.

Гьоков разяснява и тематиката със зеления документ. „ Не може зеленият документ да важи за едни сфери, а за други не. Рано или късно ще се наложи да уравним нещата. Българите се съпротивляват за документа, тъй като не схващат защо става на въпрос. Те го свързват директно с имунизирането.  Документът обаче важи и за преболедували, и за хора с антитела ”, съобщи социалистът. Припомняме, че при настояването „ зелен документ “ да бъде въведен и за постройките на Народното събрание Българска социалистическа партия бяха срещу и отхвърлиха предлагането при гласоподаване в зала. 

„ Някои неща би трябвало да се изяснят. Например по какъв начин се съвместява зеленият документ с трудовите права. Единствената цел е да предотвратим последваща вълна на ковид. За бизнеса е доста по-опасно ново затваряне. Трябва да се направи имунизационна акция. Българинът би трябвало да бъде убеждаван, а не насилван ", разясни още Гьоков.

По думите му от идната образователна година е допустимо законодателно да бъде решен казусът с безплатните детски градини и ясли.

Новият обществен министър направи коментар и по отношение на проблемите в обществените домове. „ Закриването на домове за остарели хора не би трябвало да става с лека ръка, тъй като у нас нямаме толкоз доста такива, а популацията ни е застаряващо. Трябва да има повече надзор, с цел да няма злоупотреби ”, сподели той.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР