Не може така да се постигне осветляване на доходите, коментира

...
Не може така да се постигне осветляване на доходите, коментира
Коментари Харесай

Смут сред ресторантьорите в Бургас заради спорното предложение да плащат заплатите само по банков път?

Не може по този начин да се реализира осветляване на приходите, разяснява Бойка Шутова, която е шеф на ресторант до Морската гара

Идеята на Министерския съвет всички заведения за хранене да заплащат заплати единствено по банков път няма да докара до осветляване на приходите. Това предвижда Бойка Шутова, която е шеф на ресторант до Морската гара в Бургас. Тя разяснява пред бТВ противоречиво предложение в проектобюджета за 2023 година, като за заплащането на ръка сподели, че при рецесия е обикновено хората да прибегнат към този вид „ данъчно бягство “. Не мисля, че укриваме пари, добави обаче тя. 

„ Касов бон се издава на всеки клиент. Ако не му се даде, може да не си заплати сметката “, съобщи Шутова. 

„ Вчера направихме изследване измежду ресторантьорите по Южното Черноморие. На множеството места чиновниците получават възнагражденията си на ръка и това е по тяхно предпочитание “, сподели пък кореспондентът Лора Стаматис. 

„ Много от чиновниците работят по седмица- две и напущат. На сервитьорите пък се заплаща всеки ден или един път в седмицата и по този начин бюрокрацията с банките би станала огромна, споделят работодатели “, прибавя тя. 

„ Плащаме на чиновниците си в брой два пъти в месеца. Някой от личния състав желае по-рано да им се даде задатък. Смятам, че по този метод можем да сме по-гъвкави. Не може да се реализира осветляване на приходите “, изясни Бойка Шутова.

Персоналът на заведението изясни, че избират да получават парите си в брой.

„ Получавам парите в брой, тъй като по този начин ми е по-лесно да си употребявам парите по предназначението, което си преценява. Ако ми превеждат парите по банков път, незабавно ще ги изтегля, тъй като ми е по-удобно да са ми в брой “, показа един от барманите, работещи в ресторант до Морската гара.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР