Не може след 11 г. гражданска война и постоянни бомбардировки,

...
Не може след 11 г. гражданска война и постоянни бомбардировки,
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Земетресението ще се отрази върху изборите в Турция, Ердоган късно изпрати армията

" Не може след 11 година революция и непрекъснати бомбардировки, недоверието към сирийския президент да се върне все едно няма нищо. Хората са жертва на това земетресение. Помощите би трябвало да доближат до тях. На идното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ще бъде дискутиран казусът с филантропичната помощ. Съединени американски щати споделят да се отворят всички КПП-та, до момента в който на Сирия ѝ се желае помощта да минава от юг на север ", разяснява  арабистът проф. Владимир Чуков в студиото на  " Денят ON AIR ". 
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 369
Той акцентира, че и до ден сегашен, седмица след земетресението, в Сирия има обитаеми места, на които никой не е обърнал внимание. Подчерта обаче, че преди да бъде поискана помощ извън, би трябвало да си подреди личната страна. А Башар Асад е събрал министрите на едно съвещание след земетресението и толкоз.

" Шокира ме, че на четвъртия ден Асад отиде в Алепо. Около 30 съветски бойци са се присъединили в Алепо. Предлога се, че в Турция над 30 000 са жертвите, само че ще бъдат несъмнено два пъти повече от жертвите в Измир, или към 60 000. Проблемът е, че има прекалено много хора останали без жилища ", уточни арабистът.

Пред Bulgaria ON AIR той акцентира, че Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва също е просрочен с реакцията си - главно със забавянето на пращането на военни да оказват помощ на засегнатите региони.

" Ердоган вкара армията 3 дни след земетресението, военните не му икономисаха рецензиите. Земетресението няма по какъв начин да не се отрази върху изборите, които са планувани за 14 май. Тогава би трябвало да се проведат президентски и парламентарни избори. Въпросът е къде ще се проведат в тези 10 провинции, настрана по какъв начин ще накарат тези хора да гласоподават. Прави усещане, че първите дни опозицията беше доста остра, в този момент смекчи тона. Ще има доста мощни офанзиви за отсрочване на изборите, което не е в интерес на Ердоган ", предвижда проф. Чуков.

Убеден е, че Турция няма да разреши нова бежанска вълна, макар че в Сирия над 5,300 млн. души са останали без покрив. Арабистът акцентира, че най-засегнати в Сирия са регионите, следени от бунтовниците, от кое място са били най-големите бежански талази.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР