Не може от две седмици КСНС да не се свиква

...
Не може от две седмици КСНС да не се свиква
Коментари Харесай

Петков от Брюксел: Ако си президент на място викаш КСНС. Сядаме, обсъждаме и излизаме. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци

" Не може от две седмици КСНС да не се привиква и да се крием на разнообразни места. Ако си президент на място викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци ". Това сподели министър председателят Кирил Петков от Брюксел. Днес там лидерите на страните от Западните Балкани се събират на среща. Тя е ключова за бъдещото участие на Северна Македония и Албания.

" Темата за РСМ беше " мъглата ", която се спускаше в публичното пространство с една-единствена цел - да се разклаща държавното управление, с цел да се крадат милиарди ". Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков от Брюксел.

" Не може да излизаш по малкия екран и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и по-късно да блокираш работата на Външната комисия. Това е безспорна политическа измама. Ако толкоз се бият в гърдите, през днешния ден да отидат на комисия и по-късно да създадат кворум. Нали бяха доста постоянни и мощни? " Така Петков разяснява анулираната през вчерашния ден Външна комисия. 

Министър-председателят Кирил Петков ще взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира на 23 и 24 юни в Брюксел. Основните тематики в дневния ред на водачите ще бъдат по-широка Европа, обстановката в Украйна, молбите за участие в Европейски Съюз на Украйна, Република Молдова и Грузия, стопански въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни връзки.

Европейският съвет ще организира стратегическа полемика по отношение на връзките на Европейски Съюз с неговите сътрудници в Европа и методите за поощряване на политическия разговор и усилване на сигурността, стабилността и просперитета на европейския континент. В рамките на полемиката ще бъдат разисквани и предложенията на президента на Франция Еманюел Макрон за основаване на Европейска политическа общественост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР