Не може да се иска вот на недоверие на служебен

...
Не може да се иска вот на недоверие на служебен
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Няма как да се иска вот на недоверие на служебно правителство

Не може да се желае избор на съмнение на длъжностен кабинет. Тази процедура се употребява за парламентарно определено държавно управление . Това съобщи пред БНР преподавателят по конституционно право Наталия Киселова.

Тя уточни, че настояванията на опозицията са две. Едното е президентът да смени служебни министър-председател. Другото е да се упражни подобен тип отговорност като избор на съмнение.

Киселова акцентира, че в този случай органът, който назначава, е органът, който уволнява. По думите й това е президентът.

Според нея даже и да станем очевидци на задвижване на процедура по избор на съмнение, тя ще бъде единствено политически инструмент, който няма да има правни последствия и няма да смъкна държавното управление . Преподавателят по конституционно право означи, че президента не е задължен да се съобрази с това.

Киселова акцентира, че има тълкувателно решение от 1992 година, което се занимава със служебното държавно управление и то не е изгубило актуалността си. Там категорично в претекстовете се показва, че когато има служебно държавно управление при работещо Народно заседание, то предстои на парламентарен надзор, само че не може да се упражнява избор на съмнение, разясни тя.
 Българска социалистическа партия и
Българска социалистическа партия и " Възраждане " готвят избор на съмнение на служебния кабинет " Главчев "

Има Такъв Народ не вижда юридическо решение във вота на съмнение на кабинета " Главчев "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР