Bank of America създаде термин, с който да опише настоящата

...
Bank of America създаде термин, с който да опише настоящата
Коментари Харесай

Ето как може да се предвиди спукване на AI балона на фондовия пазар

Bank of America сътвори термин, с който да опише актуалната пазарна наклонност, като я назова " всичко друго, само че не и облигации ".

Според сдружението през последното тримесечие на 2023 година акциите и криптовалутите са заели водеща позиция. През първите три месеца на 2024 година стоките се обрисуват дружно с криптовалутите като съществени участници. А понастоящем, през второто тримесечие, в центъра на вниманието е щатският $.

Въпреки че това се оказа печелившо за трейдърите, диверсифицирани в разнообразни класове активи, Bank of America предизвестява, че то произтича от обширните държавни разноски и може да се обърне, в случай че се материализират избрани условия.

Решаващ фактор е групата на софтуерните компании с мегакапацитет, които обичайно са движеща мощ за представянето на фондовия пазар, значително заради връзката им с изкуствения разсъдък (AI). Bank of America твърди още, че ралито, наречено “ ” е било изключително удобно за тези пазарни колоси, като на 10-те най-големи компании се падат рекордните 34% от пазарната капитализация на S&P 500.

Въпреки това Bank of America чака, че тази бича наклонност може да не е устойчива за неопределен срок. Компанията обрисува сюжет, при който ралито може да отслабне, изключително в случай че действителната 10-годишна рентабилност се увеличи до диапазона 2.5-3% или в случай че по-високата рентабилност, съчетана с разширени кредитни спредове, провокира опасения за криза.

Понастоящем действителната 10-годишна рентабилност възлиза на 2.28%, което демонстрира, че може да има опция за по-нататъшно повишаване, преди да се провокира евентуална ликвидация на акции с мегакапитал, съществено претеглени в главните показатели.

Освен това има данни за дивергенция в бранша на софтуерните компании с мегакапацитет, като някои компании, фокусирани върху изкуствения разсъдък, като Tesla и Apple, срещат компликации при започване на 2024 година, до момента в който други, като Nvidia и Microsoft, не престават да се показват мощно. Meta претърпя забележителна волатилност на цените на акциите макар мощното показване заради опасенията на вложителите по отношение на траекторията на растежа ѝ, като положението на Марк Зукърбърг спадна с милиарди.

Въпреки това Bank of America поучава вложителите да наблюдават 10-годишната действителна рентабилност за признаци на иден спад.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР