Не може да се говори за манипулация на изборите през

...
Не може да се говори за манипулация на изборите през
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не може да се говори за манипулация на изборите през кода на машините

Не може да се приказва за операция на изборите през кода на машините за гласоподаване, разгласи служебният министър председател Гълъб Донев, представен от БНР. По думите му служебното държавно управление и ЦИК са подсигурили бистрота, почтеност и либералност на изборите.

" Тези прословути кодове на машините бяха налични за всички политически партии, които заявят предпочитание и се запишат да участват на отварянето на кодовете. Не разбирам спора, който породи. Няма по какъв начин един човек от политическа партия да държи кодовете на машините и да манипулира вота. Това не е една флашка, която се разнася напред-назад, комплицирана система е, " разяснява служебният министър председател.

Гълъб Донев разяснява и информацията за желание да служебното държавното управление да разреши на „ Лукойл “ да изнася рафинираните си артикули.

Донев напомни, че страната ни се употребява с двегодишна дерогация от възбраната за импорт на съветски нефт по море.

" Това е нонсенс. Не може да имаш позволение да доставяш недопечен нефт и да го преработваш и в това време да нямаш опция продуктите, които са отвън тези, които се осъществят тук на пазара, да не могат да бъдат изнесени. Или рафинерията би трябвало да спре, тъй като ще се задръсти от артикули, които няма да има къде да осъществя, " разяснява служебният министър председател и акцентира, че към момента се чака мнението на Европейска комисия.

Служебният министър председател разяснява, че няма визия за какво прокуратурата се е самосезирала по медийни изявления и изказвания за операции на предходните избори и добави, че това е част от нейната подготвеност.

На въпрос от публицисти дали е подготвен да продължи да бъде длъжностен министър председател, в случай че актуалното Народното събрание не успее да образува постоянно държавно управление, Гълъб Донев отговори, че има вяра в „ разсъдъка и отговорността “ на Народното събрание да сплоти старания към сформирането на болшинство.

„ Служебното държавно управление работи и ще работи до тогава, до момента в който бъде определено постоянно държавно управление. Ако този парламент не успее да образува постоянно държавно управление и бъде разхлабен, думата ще бъде на президента, който да дефинира идващия министър-председател и състав на Министерския съвет, който да продължи с ръководството на страната “, сподели още той, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР