Не може да се говори за бум на продажбите на

...
Не може да се говори за бум на продажбите на
Коментари Харесай

Имотите по морето: Продават се и за 2 000 евро на кв.м, а цените на наемите се вдигат заради украинските бежанци

Не може да се приказва за взрив на продажбите на парцели на руснаци по Черноморието, разясниха за БГНЕС брокери по морето. Няма и влезнала в действие у нас възбрана от Европейски Съюз на покупко-продажби с недвижими парцели за съветски жители в Европа. Много от покупко-продажбите с парцели в действителност се стопират поради усложнението на руснаците да откриват банкови сметки у нас.

" Да, има руснаци, които си афишират парцелите за продажба, по разнообразни аргументи. И при тях се отразява рецесията, както и настроенията и страстите, които са сега в България, само че за взрив изрично не можем да приказваме. Продават, само че не непременно. Сделките с съветски парцели се осуетяват и поради усложнението с откриването на банкови сметки в България на съветски жители и това затруднява прехвърлянето на парцела ", разяснява за БГНЕС Дияна Иванова- шеф на организация за недвижими парцели в Бургас.

В организациите по морето няма информация, за влезнала в действие възбрана от Европейски Съюз на покупко-продажби с недвижими парцели за съветски жители в Европа.

" На този стадий не се удостоверява сходна глоба, да се включи в шестия пакет наказания на Европейски Съюз, само че даже и да се включи сходна глоба за възбрана на покупко-продажби с недвижими парцели на съветски жители, то това ще засегне единствено тези, които нямат или поданство на Евросъюза или нямат позволение за в допълнение пребиване на територията на страна членка на Европейски Съюз ", съобщи за БГНЕС Красимира Илиева правист в организация за недвижими парцели.

Повечето руснаци, които имат парцели по Черноморието, в действителност имат позволение за престояване у нас и глобата няма да ги засегне.

Сделките по морето сега се реализират на по-високи цени, защото търсенето е огромно. Заради инфлацията хората избират да влагат парите си в парцели, вместо да ги държат в банките.

" Има места, където приказваме за над 2 000 евро на кв.м, само че също по този начин можем да закупим от порядъка на 800 евро, тъй че пазарът е много живописен ", съобщи Дияна Иванова.

По морето са се вдигнали и цените на наемите поради украинските бежанци, които търсят квартири.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР