Не може да има истинска борба с корупцията без силна

...
Не може да има истинска борба с корупцията без силна
Коментари Харесай

Панов: Борба с корупцията се води с независими медии и съд

Не може да има същинска битка с корупцията без мощна съпротива, самостоятелна правосъдна система и самостоятелна журналстика.
Това сподели ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов във връзка съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност.
Както е известно, съвещанието на КСНС по тематиката за битката с корупцията беше провалено, без да се доближи до обща позиция. Според Панов основаването на нов “екзотичен “ антикорупционен орган няма по какъв начин да е решение на казуса с битката с корупцията, в случай че управляващите не дадат решение на въпроса за какво не работят " обичайните " органи.
“Основният свърхдебат за тематиката битка с корупцията води до следния извод: съгласно мен основаването на нетрадиционни и екзотични структури за битка с корупцията не може да замести минусите на съществуващите обичайни механизми на битка с корупцията . Имам поради прокуратурата, проверяващите органи ", сподели Панов, представен от “Клуб Z “.
Според него спор би трябвало да се води за продължение на правосъдната промяна и за мястото на прократуратав нея, тъй като " това ще докара до стабилизиране на самата прокуратура ".
По мотив позицията на Венецианската комисия, че има потребност от усилване на независимостта на съда и повече отченост на основния прокурор, Панов сподели, че това не се случва за първи път.
" Няма по какъв начин още веднъж да не се забележи това, което споделят специалистите на Венецинаската комисия. Спомняте си - когато се правиха измененията в Конституцията на Република България, още веднъж бе запитана Венецианската комисия и тя още веднъж изрази мнението си за делене на Висш съдебен съвет и метода, по който това би трябвало да се случи. За страдание, това не беше направено ", сподели Панов.
Той сподели, че не трябва България още веднъж да не се съборазисъс мненията на комисиятакато просто ги подмине.
" Нещо, което за жалост, е ставало доста пъти ", добави Лозан Панов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР