Не може да има или да се очаква по-добра сделка

...
Не може да има или да се очаква по-добра сделка
Коментари Харесай

Дейвид Гиър към РСМ: Не може да има по-добра сделка с България, не очаквайте нови обещания от ЕС

Не може да има или да се чака по-добра договорка с България, защото тя беше контрактувана и докара до започване на договаряния през юли предходната година. Не би трябвало да се чакат нови съглашения, гаранции или обещания във връзка с присъединителния развой. Това съобщи европейският дипломат Дейвид Гиър във връзка присъединението на Северна Македония към Европейския съюз и добави, че македонският език към този момент се съдържа в Преговорната рамка без никакви квалификации.

Коментарът му беше във връзка настояването на ВМРО-ДПМНЕ Съветът на Европейския съюз да одобри нов документ, който да подсигурява македонската еднаквост и език.

„ Първото нещо, което би трябвало да кажем е, че националната еднаквост, език и просвета не се губят по пътя към Европейски Съюз. И несъмнено, македонският език към този момент е в преговорната рамка без никакви ангажименти. Що се отнася до упованията, считам, че не може да има или да се чака по-добра договорка с България, защото тя беше контрактувана и докара до започване на договаряния през юли предходната година “, сподели той.

„ И несъмнено, от опита, който виждаме от други страни, фокусът би трябвало да бъдат промените, т.е. измененията, които би трябвало да се случат. И с това се укрепва вашата еднаквост, както и идентичността на страната “, заключи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР