Не можаха да затворят устата на Бойко Борисов с арести,

...
Не можаха да затворят устата на Бойко Борисов с арести,
Коментари Харесай

Адвокатът на Борисов: Не му затвориха устата с арести, опитват с дела

Не можаха да затворят устата на Бойко Борисов с арести, а се пробват с каузи . Това съобщи Менко Менков, юрист на водача на ГЕРБ.

Делото е по отношение на изявления на Борисов, че Кирил Петков и другият съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев са по лучавали комисионни от контракти за доставка на газ .

Менков изясни, че за тях е значима самата завръзка и самата информация, която е послужила за образуването на актуалното дело. “Борисов е изявил политическа и гражданската позиция да интерпретира неща, които преди него са били изложени в общественото пространство и за които има изобилни данни ”, означи той.

По думите му те са били длъжни да изискат отказ, тъй като за тях е станало ясно, че “Кирил Петков си е избрал бранителя едвам откакто е схванал кой е арбитър по делото, а не авансово, както е при Борисов ”, сподели Менко Менков.

Адвокатът акцентира, че през днешното дело те ще поиск ат разглеждане на записите от видеокамерите, които са приобщени по делото . Той разяснява и дали има подозрение за обективността на съда.

„ Ние сме поискали отказ, с цел да може да няма подозрение за обективността и безпристрастността “, безапелационен е той.

В делото за клюка, което съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков заведе против водача на ГЕРБ продължи през днешния ден с разглеждане на материални доказателства – два видеоклипа от 12 май 2022 година и от 15 август 2022 година По време на делото К ирил Петков и Бойко Борисов бяха показани от юристите си .

Адвокатът на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Стоян Мадин уточни, че носят материално доказателство: “Флаш памет с два броя видеа “.

Съдът дефинира, че ще приложи към материалите по делото предаденото устройство като материално доказателство. В следствие видеата бяха изгледани от юристите на двете страни, както и от наблюдаващия прокурор.

Едното от видеата е от 12 май 2022 година и е с дълготрайност 1 час. Вторият видеоклип е от конференция на 15 август 2022 година И двете видеа са от Facebook профила на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

След възпроизвеждането на видеофайловете, носителят на данни беше прибавен към делото.

Адвокат Мадин изиска да бъде направена компютърно-техническа експертиза. Той настоя вещото лице да смъкна текстовете от видеата. Защитникът изиска от видеото на 15 август желае да бъде свален текста след 19 минута и 22 секунда, а от клипа на 12 май от 29 минута и 24 секунда.

Адвокат Менков уточни, че не възразяват на настояването на обвиняването и добави, че имат независимо искане, а точно да им бъде предоставено копие на записите. Адвокатите на Борисов пожелаха да бъде тествано дали двата записа, намиращи се на предоставения притежател, са достоверни и дали в границите на същите се следи манипулиране на наличието. Те прибавиха, че желаят вещото лице да се запознае и с видеата от профила на Борисов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР