"Не могат да бъдат отстранявани от работа хора, които не

...
"Не могат да бъдат отстранявани от работа хора, които не
Коментари Харесай

Социалният министър: Не могат да бъдат отстранявани от работа неваксинирани хора

"Не могат да бъдат отстранявани от работа хора, които не са имунизирани, или работодателят да ги задължава да се имунизират. Има подадени сигнали за това в Инспекцията по труда. Може обаче работодателят да вкара някакви ограничения, където има скупчване на по-голям брой личен състав, с които да подсигурява, че има безвредна среда на работа и да бъде обезпечено здравето на служащите и чиновниците ", съобщи общественият министър Гълъб Донев.
"Не бива да се прекалява с това, че министърът на опазването на здравето е въвел зелен документ. Заповедта на министъра дава право на избор /ваксиниране, тестване, преболедуване - б.р./ и на публичните места, в случай че се позволяват единствено хора, които имат такива документи, може да се работи на 100% ".
Донев изясни, че чиновници, които нямат документ, а работят на място, където той се изисква, могат да употребяват заплатен или неплатен отпуск:
"Законодателството подсигурява, че за 2021 година за 90 дни в неплатен отпуск не се нарушават осигурителните права ".
Мярката 60:40 ще продължи да се ползва до края на годината за опазване на заетостта, уточни служебният вицепремиер и добави:
"При въвеждане на локдаун не се плануват нови обществени ограничения. Опитът демонстрира, че употребяваните до момента ограничения най-добре оказват помощ на бизнеса да резервира заетостта ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР