Не могат да бъдат отстранявани от работа хора, които не

...
Не могат да бъдат отстранявани от работа хора, които не
Коментари Харесай

Работодател не може да уволни служител, защото не е ваксиниран

Не могат да бъдат отстранявани от работа хора, които не са имунизирани или работодателят да ги задължава да се имунизират. Има подадени сигнали за това в Инспекцията по труда. Може, обаче, работодателят да вкара някакви ограничения, където има скупчване на по-голям брой личен състав, с които да подсигурява, че има безвредна среда на работа и да бъде обезпечено здравето на служащите и чиновниците. Това обясни пред БНР общественият министър Гълъб Донев.

Той няколко пъти акцентира, че зеленият документ не нарушава правото на труд. Според него с тематиката се злоупотребява.

Донев изясни още, че чиновници, които нямат документ, а работят на място, където той се изисква, могат да употребяват заплатен или неплатен отпуск: " Законодателството подсигурява, че за 2021 година за 90 дни в неплатен отпуск не се нарушават осигурителните права ".

Министърът сподели още, че мярката 60:40 ще продължи да се ползва до края на годината за опазване на заетостта. От думите му стана ясно, че не се плануват нови обществени ограничения, в случай че се въведен локдаун. Опитът демонстрира, че употребяваните до момента ограничения най-добре оказват помощ на бизнеса да резервира заетостта, разяснява Гълъб Донев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР