„Не мога да схвана, защо се тръгва по този начин.

...
„Не мога да схвана, защо се тръгва по този начин.
Коментари Харесай

Върбанов за зърнопроизводителите: Една индустрия, създавана с години, може да приключи

„ Не мога да схвана, за какво се потегля по този метод. Ако се изключи настояването за финансова поддръжка на зърнопроизводителите, някои ще банкрутират. Това към този момент се случва. Една промишленост, създавана с години, може да приключи”. Това съобщи някогашният аграрни министър и сегашен ръководител на Асоциацията на земеделските производители в България Венцислав Върбанов в ефира на БТВ.

Имаме доста сериозен проблем с вноса на артикули от Украйна. Оставам с усещане, че страната не си е свършила работата. Искахме да бъде неразрешен украинският импорт на зърно. Вместо това се сътвори напрежение и се натисна пазара в България, уточни ръководителят на Асоциацията на земеделските производители в България.

Според него имаме потенциалът да произвеждаме три пъти повече слънчоглед и не е нужно да се внася. " Проблемът е, че украинските артикули идват на по-ниски цени. Ние, като член на Европейски Съюз, би трябвало да отговаряме на редица условия. За Украйна няма възбрана да употребяват ГМО, те не са задължени да дават отговор на европейските условия, суровините им са по-евтини”, изясни още той.

„ Пазарът ни се свива към този момент и при други артикули. Държавата би трябвало да се намеси”, предизвести Върбанов и даде образец с вносът на яйца и пилешко, които изместват нашите артикули.

Ако нещо ще бъде приоритет, би следвало да го забележим, посредством заложени средства, сподели още Венцислав Върбанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР