Не мога да разбера на какво се крепи това имперско

...
Не мога да разбера на какво се крепи това имперско
Коментари Харесай

Михаил Вешим: Просвещението е единственото лекарството срещу болния от русофилия български пациент

Не мога да схвана на какво се крепи това имперско самочувствие на Русия, откакто са 11-та стопанска система в света. Произведи нещо потребно, а не с ракети да налагаш наличието си. Проблемът е, че там елементарният човек е нищо и няма дума в политиките на Кремъл. Това разгласи във видео рубриката „ оПозиция “ писателят сатирик Михаил Вешим пред водещия Горан Благоев.

Той посочи, че от 50-60 % утвърждение на Путин преди войната с Украйна в този момент го харесват едвам 16 % от българите.

Но има една шумна група, която обикаля с съветските флагове улиците на София и благодари на Русия. Но в този момент е ясно обрисувано - кой е агресорът. Да харесваш Путин при тази война значи или си доста малоумен, или си заплатен, съобщи Вешим.

Не можеш да казваш, че не одобряваш войната, а да поставяш постоянно едно „ но… “. Няма „ само че “, става дума за война, за убити, за починали хора, над три милиона са бежанците. Руснаците са едни промити мозъци от пропагандата, която им се постанова, че Западът ги ненавижда и им пречи да се развиват. Така те се трансформират в съучастници на режима на Путин, добави сатирикът.

Той е безапелационен, че лекарството на българския пациент, болен от русофилия, е просвещението, само че той отхвърля това лекарство. Ако се просветят малко българите, ще знаят и кой е Максим Горки? Ще си отговорят и дали би трябвало това сталинистко име да бъде патрон на българско учебно заведение. Но всичко това демонстрира една ментална комплицираност на българина.

Тази война демонстрира, че има потребност да си прочистим и специфичните служби, и генералите, и цялата страна. Пример за това е президента, който от първия ден на първия си мандат се дефинира на съветска страна. А натовските ни съдружници считат, че имат отсреща си почтени и честни хора, които не лъжат, само че са се объркали, счита Вешим.

Цялото изявление със сатирика гледайте през платформата на Faktor.bg и нашите канали във facebook и You Tube.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР