Не мога да разбера – Наказателния кодекс за какво го

...
Не мога да разбера – Наказателния кодекс за какво го
Коментари Харесай

„Браво“, магистрати. С най-елементарните престъпници няма оправяне; ние чакаме с големите да се справите…

Не мога да схвана – Наказателния кодекс защо го имат? Подпират си вратата с него ли? В него ясно, в детайли и съответно написа какво съставлява насилието против животни, по какъв начин се дефинира и по какъв начин се санкционира. 

Откъде се появяват обвинявания в „ безчинство “? 

Какво значи „ безчинство “, в случай, че в Наказателния кодекс написа какво закононарушение е. Защо импровизират? Неможене, неведение или са си споделили, че това е прекомерно нищожно, че да санкционират индивида? 

Така ли?

Тълкуваме си Наказателен кодекс, както ни пристигна, както сме на кеф? Да не дразним хората, дето ще си кажат, че за милиони няма закони, а за кокошка няма амнистия. Да е удовлетворен Андрешко, ще си газим законите, че да не мрънка народът? 

Той, „ народът “ ще си мрънка, това е ясно. Но, в случай че и дребните закононарушения се откажете да санкционирате – към този момент хептен няма смисъл от заплатите ви. 

Ето ви я „ логиката “, събрана в един образец. Като си каже „ народът “, че то „ за хората няма закони, те тръгнàли за животните да се грижат “…

… това звучи все едно пациент, който лекува рак, да се разболее от грип, да иде в аптеката да си купи лекарство за грипа и съседа да го срещне и да го почне: „ Е-е-е… бè ти имаш рак, къде си тръгнàл от грип да се лекуваш бе! “

Да бе, правилно! Къде си тръгнàл?

Тръгне някой да оказва помощ на животните, запее хорът на мрънкачите: то за пенсионерите няма, тия тръгнали за животните. 

Помогне някой на пенсионерите, запее хорът: то за сираците няма, тия тръгнали за пенсионерите. 

Помогне някой на сираците, запее хорът: тия, дето майка им ги фърлѝла, в този момент ние требе ги храним, то за служащите няма, тия седнали за непознатите деца. 

И така… 

И с цел да е удовлетворена тая маса, едни магистрати (а и, допускам, от отвращение да се занимават) си поясняват Наказателни кодекс по какъв начин им пристигна.  

Ами по този начин кажете. Адвокатите на дилърите да изискат и те „ безчинство “ и противообществени. Убийците? И те – „ безчинство “, две години пробация и животът си продължава. Така де… техният продължава. 

Разбирам да нямаше разказано закононарушението, да импровизират, едвам му дадат някаква присъда. Но го ИМА. Написано. 

Или магистратите, откакто са приключили университет, повече не са отворили Наказателен кодекс да го прочетат и в действителност остарялото им издание стои в ъгъла – да си подпират вратата с него?

Не имам вяра. По-скоро имам вяра, че това се прави преднамерено, с цел да се пускат насилниците – по „ преценка “, че това не е – видиш ли – кой знае какво закононарушение. 

И на тях им се разминава. И отново, и отново, и отново. Колко време преди да закачат и влачат човек?

От тия, дето предходната година изпълниха престъпните летописи (застрелял някогашната, натъпкал я в багажник, прострелял съседа си, различен прострелял съседа си, рязал бившата) какъв брой от тях имат „ епизоди “ с принуждение над животни през живота си, но проверяващите са „ не запомнили “ да ни го упоменат (или са не запомнили да го ревизират въобще!)? Защото знаем, че насилниците стартират първо с животни. Откъде го знаем ли? Описано е в следствията на ФБР от целия 20 и началото на 21 век. 

Едно и също си приказваме и отново нищо! 

Превенция! Така се избавят хора. Не с чувалите за трупове да вървим след килъра, а при първите прояви на садизъм да е осъден. Пре-вен-ци-я! Кое не е ясно? 

Ние все сме „ сюрпризирани “. Ама по какъв начин може такова нещо да направи………. А, като погледнеш предишното му – влачил кучета, рязал лапи, ритал, тровил. Да бе… КАК ЛИ в действителност може такова нещо да направи?!

Полицаите не го намират за кой знае какво, я заловен няколко такива, я – не. После – и дребното хванати – като отидат пред съда, обвиняването им едно такова – келяво, все едно са ги хванали да пеят на всеослушание, надали не. 

И ни ги връщат назад измежду нас. Да правят садизма си пред очите на деца. 

За какви промени в кое си приказваме, в случай, че с НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ нарушители не могат или не желаят да се оправят? Буквално най-елементарните.

Ние чакаме схеми, корупция, поръчкови убийства… Ние луди ли сме?

За огромните закононарушения – не може, пречи им се, политически кръгове се мешали, доста въздействие, доста „ чадъри “, доста нещо. Добре. 

А за дребните… за дребните не им се занимава. Прекалено са дребни. 

И какво остава? 

За какво са ни тия РЕФОРМИ, в случай, че никой не е**ва да съблюдава Наказателния кодекс, който ВЕЧЕ го има? През 2011 година имахме РЕФОРМИ. След години борби на жители и цивилен организации, най-сетне влязохме законово в 21 век и записахме, че насилието над животни е закононарушение. Експерти обясниха, че това принуждение е знак и причина за принуждение над хора в следващ стадий. 

13 години от този момент насилието не стопира, не понижава и не се санкционира. Няколко санкции и това е. 

И? За какво ни бяха тия „ промени “?

И идващите „ промени “ ли ги гласите такива – на хартия?

А на процедура – още от същото? 

За какво са ни „ промените “ ви? За какво сте ни и вие – писачите на „ промени “, в случай, че не можете да накарате подопечните си да си мръднат пръста и най-елементарно закононарушение да санкционират?

Как планираме да излезем от това,, Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад.,? 

Да се надяваме ли на предварителна защита или все ще вървим след ПРЕДВИДИМИТЕ закононарушения, да се вайкаме „ по какъв начин може такова нещо? “, като бабички на пазар?

–,,,, вие нещо да предложите във връзка с протичащото се? Например един-два въпроса в парламентарния надзор, едвам се сетят министрите, че съществува Наказателен кодекс, с който едни хора очевидно си подпират вратите? 

Някой, нещо? 

Ще ставаме ли страна или още от същото? 

___________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР