Не мога да прогнозирам, че през 2022 г. ще влезем

...
Не мога да прогнозирам, че през 2022 г. ще влезем
Коментари Харесай

Захариева не се ангажира с прогноза дали през 2022 г. ще влезем в еврозоната

Не мога да предвиждам, че през 2022 година ще влезем в еврозоната . Икономиката ни има 4% растеж, само че сигурно можем да бъде по-конкурентноспособни и да подобряваме бизнес средата. Това съобщи българският външен министър Екатерина Захариева в ефира на bTV в коментар на новината от през вчерашния ден (12 юли), че финансовите министри на страните от еврозоната оповестиха подготвеност за приемането на България в механизма ERM II, така наречен " чакалня " на общата валута след към година.
Одобриха предлагането на България и на българския финансов министър. Отчитат това, което е направила страната ни и единомислещо се взе това решение, разясни още Захариева.
По думите ѝ няма съществени причини за какво България е отвън Шенген . Наистина, знаете, че сега Европа е доста разграничена. Не може по време на европейско председателство главен приоритет да бъде България да влезе в Шенген, тъй като това е процедура. Оттук-нататък обаче ние излизаме с доста по-силни позиции от тези шест месеца, разясни Захариева.

В последна сметка би трябвало всяка от страните да споделя тежестта и отговорността посредством допринасяне за разноските на груповата защита. Препотвърди се задължението за 2%, за който сме се разбрали, през 2014 година , разясни външният ни министър във връзка срещата на върха на страните членки от Алианса.
Македония стартира диалозите за участието в НАТО и това е новината. Ние имаме интерес Република Македония да стане съдружник в НАТО и да върви по пътя към европейската интеграция , безапелационна бе още Захариева.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР