Не мисля, че трябва да се минава на мазут, газ

...
Не мисля, че трябва да се минава на мазут, газ
Коментари Харесай

Сандов: Газ има, няма да минаваме на мазут

Не мисля, че би трябвало да се минава на мазут, газ има. В това увери вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов пред Българска национална телевизия.

Той увери, че доставките на газ са задоволителни. Производството на електрическа енергия от газ е доста ниско. Проблемът на „ Топлофикация “ София е различен и отговорностите са към 1 милиарда лева, уточни Сандов и добави, че Столична община няма явен проект за излизане от обстановката.

Сандов предложи да се търсят други други възможности, като може да се употребява слънчевата сила и да се употребява големият капацитет от софийската долина, която да подгрява водата, която върви по тръбите на столицата.

Борислав Сандов няма да разреши да се работи на мазут, тъй като газ има. Газ ще има, трасета и снабдители има, увери екоминистърът. Да запалителен мазута на " Топлофикация " значи доста тежки последствия за самото сдружение и за жителите, предизвести вицепремиерът.

Според него след 5 години би трябвало да сме се разделили с фосилните горива.

Във връзка с терзанията на села до София, че ще има въгледобив в този регион, Сандов съобщи, че не би одобрил оценка на въздействието на околната среда за нови въгледобивни региони. Сандов ще внесе в Министерски съвет решение за анулация на рандеман на въглища в селата към Сливнишко до София.

Той увери, че до момента в който е министър на околната среда и водите няма да разреши да се откриват нови въглищни мини и предприятия.

По отношение на фермите за норки, Сандов посочи, че са постъпили над 1 500 мнения по тематиката, които са в поддръжка на неговата заповед. Българска академия на науките, СУ и всички са позитивни заповеди, с които да бъде затворена фермата за отглеждане на норки.

Борислав Сандов е разрешил да стартира изпускането на язовир Студена преди да стигне до преливника. Министерство на околната среда и водите желае да подсигурява, че има задоволително вода за цялата последваща година за Перник и Радомир. Вода има задоволително в язовирите, не се чака суша на никое място от значимите стратегически язовири. Не се чака и някакво преливане, увери Сандов.

Във връзка с туристическия сезон и предпазените местности, Сандов съобщи, че прави всичко належащо влизането на някой екскаватор, унищожаването на дюните или на някой див плаж, да не е ежедневна вест. Министерство на околната среда и водите организира състезания, дава наставления, притегля нови специалисти, като най-приветливото ведомство РИОСВ-Бургас е с нов шеф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР