Не мисля че ще има управляваща коалиция в този парламент.

...
Не мисля че ще има управляваща коалиция в този парламент.
Коментари Харесай

Вигенин: БСП направи компромис, за да заработи парламента

Не мисля че ще има ръководеща коалиция в този парламент. Нападките към Българска социалистическа партия след вчерашния избор на ръководител на Народно събрание целят да отстраняват Българска социалистическа партия като притежател на смяната. Ние направихме компромис цел да стартира работа Народното събрание, дължахме го на хората . Това съобщи пред Нова телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин.

По думите му Продължаваме промяната и Демократична България не са предложили опция през миналите три дни . Българска социалистическа партия не може да бъде безотговорната партия и да гледа от страни по какъв начин се срутва в хората и дребното останало доверие, добави той.

Обявяването на кандидатурата на Вежди Рашидов от Българска социалистическа партия не бе ход на обезсърчение, безапелационен бе Вигенин. Той акцентира, че левицата не е подкрепила ГЕРБ, а правилото най-възрастния претендент да поеме поста на ръководител на Народно събрание. Гласуванията демонстрираха, че никой различен не беше покрай това да бъде определен, добави той.

Вигенин уточни, че изгодите са повече от цената, която Българска социалистическа партия би платила за този компромис . Искаме да подсигуряваме спокойна зима на хората, добави депутатът.

Всяка партия има своите цели. Не мога да направя извод, че пътищата ни с Политическа партия се разделят след избора на ръководител. Имаме общи визии по много тематики, посочи Вигенин.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа държавно управление с първия мандат. По отношение на сформиране на кабинет с втория мандат, социалистът съобщи, че левицата ще взе участие в договарянията. Вигенин изрази персонално мнение, че е по-добре Българска социалистическа партия да не се пробва да сформира държавно управление, в случай че получи третия мандат от президента, тъй като няма по какъв начин да има устойчиво болшинство.

Вигенин бе безапелационен, че живота на 48-ото Народно събрание ще бъде къс.
 Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и БВ събраха 139 гласа за Вежди Рашидов за началник на 48-о Народно събрание
Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и БВ събраха 139 гласа за Вежди Рашидов за началник на 48-о Народно събрание

Основен мотив " за " кандидатурата на Рашидов бе неговата възраст
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР