Не мисля, че Руската държава може да си позволи да

...
Не мисля, че Руската държава може да си позволи да
Коментари Харесай

Кирил Петков нарича антикризисните мерки План, а позицията ни за руския газ - пример за ЕС

Не мисля, че Руската страна може да си разреши да изгуби целия Европейски съюз. Нашите контракти са си контракти. И от Германия, и от Европейска комисия бях убеден, че заплащанията ще бъдат в естествената валута с декларация, че това заплащане е осъществено .

Това сподели министър председателят Кирил Петков по отношение на доставките на газа и заплащанията в рубли. Думите му бяха пред публицисти след откриването на нов офис в София на Българско-турската търговско-индустриална камара.

Твърдата първа крачка на България оказа помощ на целия Евросъюз да вземе същата твърда позиция . Получих поддръжка от доста от европейските водачи. Не се тормозя по тази тематика, съобщи Петков, по отношение на отхвърли на страната ни да заплаща доставката на съветския газ в рубли.

Премиерът назова антикризисните ограничения проект и бе сериозен за мненията към тях. " ГЕРБ непрестанно се пробват да вкарват някакви подправени вести - след този невиждан пакет, който българското държавно управление направи с проекта против инфлацията, това дори не са ограничения, бих го нарекъл проект против инфлацията . Преди това беше - къде е проектът, в този момент, когато той пристигна - бил по-инфлационен. Тези хора имат една единствена цел - да се пробват да вкарват напрежение и изкуствено да подклаждат някакви пристрастености, които са неоснователни ", счита Петков.

Относно възможни договаряния с представители на бензиностанциите за разяснение по какъв начин да бъде приложена на процедура мярката с отстъпка от 25 стотинки на литър бензин 95 и дизел, метан и пропан-бутан, Петков изясни, че от финансовото министерство са в връзка. Очаква се процедура по какъв начин това ще се случи за тях.

Запитан за думите от свое изявление, в което коментира, че съветският президент Владимир Путин изнудва България и Полша (със прекъсването на газа), Петков съобщи - " т ова би означавало, че първата страна-членка на Европейски Съюз към този момент се е поддала на това извиване на ръце. Това му беше първата задача . Другото беше, че в случай че не се поддадем и цените на газа се повишат, българското държавно управление да падне, това би дало неприятен сигнал към другите европейски страни . За наша наслада, нито едно не се случи, ще продължаваме да отстояваме българския интерес. Ние не сме против някого, ние сме за съблюдаване на всички контракти. И никой едностранно не може да претендира за извъндоговорни връзки. Ако допуснем това веднъж, ще го допуснем всякога, а българското държавно управление няма желание да се поддава на непознат напън. ". Показахме ясна позиция. Никой едностранно не може да си претендира условия отвън договорни. Българското държавно управление няма желание да се поддава на външен напън, сподели още Петков.

В отговор на въпрос дали той самият е поел ангажимент България да даде зелена светлина за Северна Македония, Кирил Петков отговори , че като министър председател не поема никакви задължения независимо. Ако нещо ще се случва по тази тематика, то би трябвало да бъде в министерството на външните работи, то да уведоми държавното управление, да минем през съдружен съвет, да се вземе решение на съдружен съвет, да влезе в Народното събрание, където да се реши. Едва тогава може да се поемат задължения, обясни пътя на обещанията министър председателят Петков.

" Процедурата е доста ясна. Това е другата подправена вест - министър председателят имал някакви независими сделки - не, процесът е явен ", сподели Петков и още веднъж повтори хода на взимане на решения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР